Terug
Blog header image

Waarom ga ik zo traag en jij zo snel?

Momenteel ben ik even niet vooruit te branden door slaapgebrek. Terwijl de ontwikkeling van ons zoontje in een versnelling lijkt te zitten.

Om twaalf uur savonds voel ik me moe. Heel moe. Dit is niks voor mij, maar ook ik raak uitgeput als ik de slaap nergens meer in kan halen. Dus vertrek ik richting bed, waar vriendlief en wonderzoontje al lekker liggen te slapen. Als ik na een half uurtje bijna in slaap val begint het. Een alarm van gehuil. Ik hoor de pijn van mijn zoontje gewoon in het alarm doorgalmen. Ok, kom maar bij mama. Het is al goed. Ik weet dat dit niet de laatste keer gaat worden, want dit is nu al een paar nachten zo. Overdag is hij een vrolijk, onderzoekend en actief mannetje. Snachts veranderd hij in een gekwelde baby, die door de steeds terugkerende pijn maar geen goede slaaphouding weet te vinden. Dus mag hij zolang hij die pijn heeft lekker bij papa en mama in bed slapen.

Gelukkig heeft hij er verder niet heel veel last van. De pijn komt van zijn doorkomende tandjes en komt met vlagen. Hij heeft er nu al bijna 3 helemaal door in 1 week tijd. Hij doet er gelukkig dus niet zo heel lang over, maar na een paar nachten niet echt slapen, begin ik het toch wel te merken.

Na weer een nacht van wakker liggen en mijn zoontje tussendoor troosten, zodat hij lekker verder slapen kan, besluit de kleine donder rond half negen om niet meer verder te willen slapen en te gaan spelen. Eerst zijn mijn haar en gezicht aan de beurt om onderzocht te worden. Vervolgens gaat hij op zoek naar de randen van ons bed. Dus tijd om op te staan. Luier verschonen, kleertjes aan, nog even wat drinken bij mama en dan mag hij even lekker spelen in zijn eigen bedje. Zo heb ik evende tijd om rustig wakker te worden. Ik leg hem in zijn bedje en breng hem wat speeltjes. Ik vertel hem dat ik ook even ga ontbijten en begin aan mijn eigen ochtendritueel.

Eenmaal beneden als ik mijn ontbijtje op heb en een bakje koffie wil drinken, probeer ik op een rijtje te zetten wat ik allemaal wil en moet doen vandaag. Maar het lukt niet. Ik ben nog zo moe dat ik mijn hersenen haast hoor kraken bij het denken. Tijd om een lijstje te maken. Als het lijstje klaar is zijn we alweer haast twee uur verder. Bijna tijd voor een boterhammetje voor ons mannetje. Ik wil nog even facebook en mamaplaats checken en dan ga ik zijn broodje klaarmaken. Ineens ben ik heel blij dat we een paar weken geleden een camera hebben aangeschaft om hem wat beter in de gaten te houden. Want vanuit mijn ooghoek zie ik ineens op het beeld dat mijn kleine held rechtop staat in zijn bedje, met zijn hand op de rand om zich vast te houden. Snel ren ik naar boven om hem veilig bij me te pakken. Die bodem moet nu dus echt omlaag.

Nadat hij zijn broodje en fruit heeft gehad en ik inmiddels mijn lunch ook al op heb, doe ik een tweede poging om een bakje koffie te doen. Het is al bijna twee uur en ik heb nog niks van mijn lijstje gedaan, dus probeer ik ondertussen wat adminstratie weg te werken. Ddit lukt echter niet. Ik ben behoorlijk geschrokken van zijn actie en mijn gedachten dwalen steeds af naar hoe snel ons kleine mannetje de laatste tijd gaat. In anderhalve maand tijd heeft hij goed leren kruipen, gaat van zithouding naar kruip positie, kan ineens staan, loopt vrolijk aan onze hand mee, heeft papa, mama en nee gezegd en ineens drie tandjes... Doordat mijn hersenen zo traag werken denk ik waarschijnlijk nog niet eens aan alle dingen die hij ineens kan. Maar de laatste paar dagen wanneer ik naar hem kijk als hij lekker ligt te slapen denk ik; jij bent geen baby meer...

Waarom ga jij zo snel en ik zo traag?

dd1975
7 jaar geleden

Ontwikkelingen kunnen zich inderdaad in een rap tempo opvolgen en tandjes kunnen heel erg pijnlijk zijn. Onze dochter (nu 4 jaar) heeft er gelukkig niet zo heel veel last van gehad, maar onze zoon (nu 2 jaar) des te meer. Die was bij het doorbreken van de tandjes iedere keer weer minimaal een dag of 2-3 ziek (koorts, overgeven en diarree) en per 2 tegelijk kwamen de tandjes dan door. Waarbij het eerste paar nog niet was volgroeit, het tweede paar halverwege was en het 3e paar op doorbreken stond dus ook erg korte nachten, omdat mama een keer of 5-6 kon opstaan. Wekenlang en hij was sowieso een onrustige slaper, dus een keer of 2-3 per nacht eruit was voor mama heel normaal. Echter als ik lees dat je het dan toch nog tot 12 uur volhoud, vind ik dat ik superlaat en dan slapen tot half 9 's morgens is pure luxe, waar ik alleen maar van kan dromen. Door slaapgebrek begon ik al om 8 uur te knikkebollen en om uiterlijk 9 uur half 10 lag ik in bed. In die maanden was hij om 5 uur 's morgens alweer wakker. Nu nog wordt het echt niet later dan 10 uur, want ik heb 's morgens 2 hele vroege vogeltjes, die al om 6 uur wakker worden !!!!!! En tja, ik heb toch echt een uurtje of 7 á 8 slaap nodig om een beetje te kunnen functioneren.

Lindsy83
7 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, ik heb normaal niet zoveel slaap nodig en ben altijd echt een nachtmens geweest. Daarom vind ik het ook heerlijk dat mijn zoontje tot een uur of 9 slapen wil. Alleen doordat hij nu steeds wakker word snachts slapen we allebeide niet echt. Maar goed ik weet dat dit van tijdelijke aard is, maar ik merk wel even dat ik iets minder functioneer dan normaal ;) Ben je inmiddels helemaal van het tandendrama af of moeten er nog een paar komen?

dd1975
7 jaar geleden

Ruim voordat hij 2 werd, had hij (gelukkig) al alle tanden en kiezen en na anderhalf jaar begon ook eindelijk het doorslapen, want sinds zijn geboorte had hij dat nog geen enkele nacht gedaan. Tel daarbij op dat ik de laatste 3-4 maanden van mijn zwangerschap al niet meer kon slapen 's nacht en je hebt bijna 2 jaar slaapgebrek en dat hakt er behoorlijk in. Je voelt je op een gegeven moment echt een zombie en alles gaat op de automatische piloot. Nu gaat het gelukkig goed, al word ik 's nacht nog wel eens wakker, omdat ik één van beide hoor kuchen of draaien in bed. Tja, je kunt een kanon naast me aflaten gaan, daar word ik echt niet wakker van, maar zodra mijn kindjes ook maar het geringste geluid maken, ben ik klaarwakker. Hopelijk is de tandenfase bij jullie snel achter de rug en heeft hij er niet al te veel last van. Geniet in elk geval van je mannetje.

Lindsy83
7 jaar geleden

Wat een verschil zit er een die kleintjes he. Soms ben ik bang om een tweede te krijgen, omdat onze eerste dus zo makkelijk is, maar ik zie wel hoe t komt :) Gelukkig is bij jullie de rust inmiddels een beetje wedergekeerd. Jij ook goed genieten van je kids! :D

Anoniem
7 jaar geleden

Haha grappig! Onze zoon is ook van 02-01-2015. Hij kan nog niet staan maar is super snel met kruipen. 6 tandjes heeft meneer nu. Beterschap!

Lindsy83
7 jaar geleden

Dat is inderdaad grappig! Al helemaal leuk dat het ook een jongejte is ;) Er zijn in mijn vriendenkring veel babies geboren in het afgelopen jaar, maar je bent de eerste die ik tegenkom met dezelfde datum. Leuk!

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
9 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
19 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
18 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
16 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
14 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
7 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!