Snap
  • Mama
  • Grenzen
  • socialmedia
  • Mamavantwee
  • trotsemama

Waar ligt de grens?

Sociale media is leuk: Je leert nieuwe mensen kennen, mensen leren jou kennen, je kan om advies vragen of gewoon even je ei kwijt.

Maar tot waar? Waar ligt de grens, of eigenlijk: waar ligt míjn grens? 

Dit vind ik best een lastig punt af en toe. Want wil ik sommige onderwerpen delen voor mijzelf, of omdat ik me 'verplicht' voel om het te delen? Met de situatie van Saar liep ik daar erg tegen aan. Ik had een hele uitgebreide blog geschreven, ook om te verklaren waarom ik niet zo actief was op Instagram op dat moment. Uiteindelijk heb ik die blog niet geplaatst, maar een beknopte versie gemaakt. Ik ontdekte mijn grens: Ik hoef mij niet verontschuldigen waarom ik af en toe wat minder actief ben en de medische situatie van mijn dochter ga ik niet tot in detail delen. Grote lijnen, prima, maar niet alles. Daar ligt mijn grens.

Sommige onderwerpen zijn gewoon privé en houden we in ons eigen gezin/familie. En dat mag. Ik hoef niet alles te delen. Ik vind het fijn om te delen wat ik wil, ook minder leuke dingen, maar wel op een manier dat ik me er prettig bij voel. Instagram is voor mij gewoon een hobby en als daar af en toe een samenwerking uit rolt is dat natuurlijk fijn, maar het moet wel leuk blijven en daarvoor moet ik mijn eigen grenzen bewaken.

Daarnaast wil ik ook echt plezier houden in het bloggen en in Instagram. Het mag niet als een verplichting gaan voelen (anders natuurlijk als ik een samenwerking aanga), maar als ik een dag geen zin heb om stories te posten, dan doe ik dat niet

Benieuwd of meer van jullie mijn gevoel hierin herkennen!?