Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Waar laten we al die zooi?!

Pre-verhuisstress... Over het huis te koop zetten, opruimen, foto's en verkoopklaarmaken.

Het is zover. We gaan het doen. Het bord gaat in de tuin. Aaaahhhh.... Waar beginnen we aan?! De eerste schreden worden gezet op het lange pad dat verhuizen heet. Dat begint natuurlijk met de verkoop van ons eigen huis. Na de afspraak met de fotograaf drie keer verzet te hebben, konden we er niet langer onderuit. Maar tjongejonge wat valt dat tegen! Even het huis 'leeg' maken zodat het 'lekker ruimtelijk' op de foto kan. Een ware verschrikking. Nooit geweten hoeveel zooi we in huis hebben! En al helemaal niet hoeveel losse spulletjes door het huis verspreid staan. En om dat dan allemaal weg te toveren... Want: waar moet dat dan naartoe, lieve makelaar?!

Nadat we drie dagen bezig zijn geweest alle overtollige items te verwijderen, stond mij vandaag de schone taak nog even schoon te maken en de bedden op te maken. Oja, en een bloemetje natuurlijk.

Helaas brengt ziek kind roet in het eten. Maar ook die vette vingers op de ramen vallen in het kale huis oneens zo op. En de badkamer moet nog leeg. Mijn blik blijft hangen op de wastafelkast die nog aan de muur moest. Gelukkig kan iemand dat ding tegen de muur schroeven, want ik heb werkelijk twee linkerhanden. Ik blijf overal steeds maar zooi weghalen en opruimen. Na mezelf nog een ochtend in het zweet te hebben gewerkt, besluit ik snel bloemen te halen. De fotograaf behoudt zich het recht een half uur eerder of later te komen; ik hoop dat hij geen gebruik maakt van zijn recht, maar helaas. Bij binnenkomst staat hij al voor de deur. Tussen de foto's door, ren ik al stofzuigend door het huis.

Als hij weg is, ben ik helemaal kapot. Pfff... En nu maar hopen dat het resultaat alle moeite waard was!

7 jaar geleden

Gelderland! Ik ben benieuwd :)

7 jaar geleden

Ons huis staat ook te koop. De makelaar kwam op dinsdag voor de waardebepalingscheck en woensdag middag kwam toennog de fotograaf. Was nog mooi weer voor foto,s te maken toen. De week erna deden wij al mee met open huis. Waar dus niemand op afkwam. Pfff nu ruim anderhalvemaand te koop en nog geen een kijker gehad. Of funda worden wij gem en goed bekeken maar dat leverd maar weinig op. zoo jammer. Nou ben ik goed in dingen wegdoen en de kinderen leer ik nu wel opruimen. Want ik wil de kamers gewoon netjes hebben. Stel dat er wel oneens een kijker is. Welke regio zitten jullie? Wij in brabant