Snap
  • Mama
  • opgroeien
  • mamma
  • zusjes

Waar je met het eerste kind erg voorzichtig bent, en met een volgende al gauw denkt, dat kan best.

Jackie kreeg pas een schaar met 4 jaar. Lily knipte voor haar derde verjaardag al hele vellen papier in stukjes.

Op de foto zie je Lily pinda's rijgen met een grote naald. Weliswaar een redelijk stompe, maar toch.  Toen Jackie 3 jaar was, moest ik daar niet aan denken. Want ik vond het veel te gevaarlijk.  Zo zijn er wel meer dingen die Lily op jongere leeftijd al doet/mag. 

Bij een eerste kindje is alles nieuw, er komt veel op je af. Bij een tweede en evt volgende kinderen, heb je al heel wat ervaring opgedaan. Dus gaat het in de meeste gevallen vaak gemakkelijk.  En bij ons is het zo dat als Jackie iets heeft, Lily dat ook wil. Natuurlijk kan dit niet met alles. 

Het komt misschien ook wel omdat we sommige dingen nu wel in huis hebben  terwijl we dat bij Jackie op dezelfde leeftijd niet hadden.  Zo speelt Lily al veel langer met de klei dan Jackie dat deed, en dat geldt ook voor de playmobil.  Gelukkig zijn het geen kinderen die alles in de mond, neus en oren stoppen, anders was de playmobil denk ik achter slot en grendel belandt.  En zo zijn er nog veel meer dingen op te noemen. 

Lily wordt dus wat vrijer opgevoedt dan Jackie, maar dat komt simpelweg doordat we bij Jackie de ervaring opdoen, en deze bij Lily gebruiken.

Wil je meer van ons zien en lezen?  Volg mij dan op instagram @lovely.me.xx  en lees mijn andere blogs hier op mamaplaats.

Liefs Pietsje