Snap
  • Mama

Waar haal jij toch de tijd vandaan?

Waar haal jij toch de tijd vandaan? Dat is een vraag die geregeld aan mij gevraagd wordt.

Terwijl het canvasdoek voor mijn nichtje staat te drogen, leg ik de laatste hand aan de gebreide beer voor mijn jongste zoontje. De 3 oudste jongens zijn net uit school en de tweeling heeft elk een vriendje mee. Ik schenk gauw wat drinken voor ze in en begin aan de strijk. Tegen de tijd dat de vriendjes worden opgehaald is de strijk aan de kant, heeft de jongste van 10 weken de fles gehad en begin ik aan het avondeten. Als alle kids op bed liggen begin ik aan de sinterklaas surprises.

 Het lijkt allemaal heel hectisch, maar zo ervaar ik dat niet. Ik ben iemand van de voorbereiding en vind het prettig dat alles wat gebeuren moet ruim op tijd klaar is. Daarin tegen ben ik enorm slecht in het huishouden. Ik ga stofzuigen wanneer het moet maar ga niet de badkamer poetsen omdat het vandaag donderdag is, maar wanneer ik denk dat het nodig is.

Het grappige vind ik dat wanneer de kinderen op het schoolplein aan komen rennen en roepen dat ze met een vriendje bij ons thuis willen spelen, ouders vaak zeggen dat het wel bij hun thuis kan omdat wij het al zo druk hebben. Ehhhh nou dat valt wel mee hoor. Tuurlijk zijn er drukke momenten, maar ik vind het vooral heel gezellig.

Er is genoeg tijd voor mama, want ik pak gewoon mijn momenten. Heel vaak zit ik samen met de kinderen aan tafel. Lego bouwen een spelletje of knutselen. En ook papa zit geregeld op de grond tussen de treinrails. Op dit moment staat er een grote stoomboot van de dozen in de kamer en hebben ze prachtige kunstwerken op de ramen gemaakt met raamstiften.

Ik geniet er enorm van. En de was????? Nou die ligt er morgen ook nog wel

9 jaar geleden

Klinkt als een prima manier van leven! Ik als jijzelf zo relaxed bent, dit ook zijn weerslag heeft op je kinderen en je omgeving en dat je zodoende inderdaad ook relaxed kunt leven! En inderdaad.. die was loopt niet weg! (Jammer genoeg...)

9 jaar geleden

Hi Dorien Ik hou ook echt nog tijd over voor vriendinnen. Elke maand ga ik samen met mijn moeder naar de ladiesnight in de bioscoop en doe geregeld leuke dingen met vriendinnen. Plannen doe ik vaak juist niet omdat het toch vaak anders loopt met jonge kinderen. Maar gemaakte afspraken kom ik altijd na. Het scheelt denk ik wel dat ik gewoon niet stil kan zitten. Ik moet altijd wat te doen hebben. En ik maak me niet zo snel druk als iets niet lukt wat wel in de planning lag.

9 jaar geleden

Houd je dan ook nog tijd over voor je vrienden/vriendinnen? Klinkt wel alsof je het allemaal goed plant!