Snap

Vrouwenrechten, wij hebben het goed maar zij?

Wij als vrouwen in Nederland mogen niet klagen. We hebben kiesrecht, werken, mogen studeren wat we willen enz, allemaal heel logisch voor ons. Helaas zijn er nog te veel vrouwen die onderdrukt worden. Dit gebeurt onder andere in Midden-Amerika en Mexico. De Nationale Postcode Loterij gaf 1,3 miljoen euro aan IM Defenders. Deze organisatie strijdt voor de vrouwenrechten in Midden-Amerika en Mexico.

Wij staan er misschien te weinig bij stil maar we mogen onszelf in de handen wrijven met een samenleving als Nederland. Vroeger hadden vrouwen in Nederland ook niet veel te zeggen, totdat Alette Jacobs verandering bracht. Zij streed onder andere voor het vrouwenkiesrecht. Nu ongeveer 140 jaar later strijden vrouwen als haar nog steeds voor hun rechten maar juist deze vrouwen worden aangevallen, bedreigd en zelfs vermoord.

IM Defenders zorgt ervoor dat vrouwen die extreem gevaar lopen een opvangplek hebben. Deze vrouwen krijgen les in veiligheid en zelfverdediging. Verder worden er documenten vastgelegd van de voorgevallen incidenten, met deze informatie zorgt IM Defenders aandacht bij de politiek en bij andere relevante organisaties.

De enorme gift die de Nationale Postcode Loterij heeft gegeven is fantastisch. Laten wij moeders ook aan deze vrouwen denken en op welke manier dan ook onze steen bijdragen.

11 jaar geleden

Erg goed van de Nationale Postcode Loterij, vreselijk dat zoveel vrouwen nog steeds onderdrukt worden!