Snap
  • Mama

Vrouw, partner, moeder en vriendin

Oké waar zullen we eens beginnen! Een en dezelfde persoon met diverse identiteiten.

Allereerst ben je een vrouw. Je eigen unieke persoontje. Daarnaast ben je een partner, moeder en vriendin. Hoe combineer je al deze identiteiten en soms nog tegelijk ook. 

Op het moment dat ik moeder werd leken mijn identiteiten vrouw en partner en vriendin ver te zoeken. Mijn man zei dan tegen mij 'je bent ook nog een vrouw. Ik heb tegenwoordig alleen maar te maken met de moederfiguur.' Hij heeft gelijk. Alles draait of sterker nog laat ik draaien om onze kleine meid. Ik volg daarin mijn gevoel. 

Maar het heeft te maken met het niet kunnen loslaten. Als mijn man wel een keer iets overneemt dan sta ik er bij om aanwijzingen te geven in plaats van dat ik er op vertrouw dat hij het ook goed doet. Mijn man heeft heel lang moeten wennen aan zijn vaderrol. Hij doet ontzettend zijn best om meer betrokken te zijn, meer zorg over te nemen en zijn verantwoordelijkheid te nemen. Hij heeft bepaalde inzichten daarin nog niet waardoor ik als we ergens anders zijn nog steeds het meeste met haar bezig ben. Maar dat geeft niks want ik zie dat hij zijn best doet. Hij heeft gewoon wat meer tijd nodig. 

En ik, ik moet leren mezelf op de eerste plaats te zeggen. Ik hoef mezelf niet altijd weg te cijferen. Ik ben er ook nog!