Snap
  • Mama
  • mama
  • vrouw
  • student
  • vriendin
  • rollen

Vrouw, moeder, vriendin, student en een huishouden ?!

Vrouw, moeder, vriendin, student en een huishouden ?!

Een heleboel rollen die ik momenteel moet zien te vervullen (ook nog een paar niet opgenoemde).. hoe probeer ik dit allemaal te doen? en wat zijn mijn belemmeringen? Hoe hou ik het vol?

Vrouw

14 september zijn Ig (Igor) en ik alweer vijf jaar samen. De tijd is voorbijgevlogen. Sinds 04-05-2020 hebben wij nu ook dezelfde achternaam en hoor ook ik echt bij de familie, nadat de meiden en Balou ook al Schols heten. In de coronatijd was het wel wat lastiger om samen leuke dingen te ondernemen, hopelijk kan dat de aankomende tijd wel weer wat vaker.

Moeder

Al iets meer dan twee jaar ben ik trotse moeder van mijn grootste droom, tweelingmeiden Elise & Esmee. Zo bijzonder hoeveel je van die kleine meisjes kan houden. Ik vind het heerlijk om mee te mogen maken hoe ze zo groeien en zich ontwikkelen. Heerlijk om dikke kussen en knuffels te krijgen en wat minder heerlijk als ze ruzie maken (wat ze ook geregeld doen). Als moeder wil je het eigenlijk altijd zo goed mogelijk doen? maar hoe doe je dat? wat is voldoende? 

Vriendin

Naast mijn rollen als vrouw en moeder probeer ik ook het contacten met mijn vriendinnen te onderhouden. Een fijn gesprek, een heerlijk avondje bij een vriendin een theetje drinken, lekker eten of een wijntje drinken op een terras, i love it!

Student

Sinds september 2019 ben ik begonnen met de opleiding Master of Advanced Nursing Practice. Ja jullie denken vast dat ik gestoord ben.. nou dat ben ik ook misschien wel een beetje maar dit is wel echt mijn ultiem droombaan. Stiekem wil ik ook gewoon aan iedereen die denkt dat ik gestoord ben bewijzen dat het heus wel kan om naast vrouw, moeder en vriendin een masteropleiding te volgen. Als ik het kan, kan jij het ook. Studeren doe ik voornamelijk ’s avonds en als het nodig is dan studeer ik ook in het weekend één dagje (voornamelijk bij de toetsen of de deadline van beroepsproducten).

Huishouden

Hmm deze zal niet voor niets als laatste omschreven worden.. Ik hou ervan als het huis opgeruimd en netjes is maar dat is toch wel een ding. Zeker met een harige hond, een tweeling van 2 en een drukleven. Gelukkig hebben wij nu al een tijdje een hulp in het huishouden die om de week 2 uurtjes komt helpen, ik ben haar zo dankbaar! Verder probeer ik elke dag wel even te stofzuigen en om de dag te dweilen. De wasjes doen wij vooral in het weekend en gelukkig helpt Ig ook altijd mee in het huis.

Combinatie van alle rollen

Heerlijk uitdagend en nooit saai, zo kan ik de combinatie van al mijn rollen samen beschrijven. Onbewust of misschien toch wel een beetje bewust ben ik eigenlijk best perfectionistisch en heb ik altijd hoge verwachtingen van mijzelf, hierdoor maak ik het mijzelf soms onnodig moeilijker dan het al is. Daarnaast is het zo af en toe ook even nodig om helemaal niks te doen. Het belangrijkste is om goed naar jezelf te luisteren en dat is iets wat ik steeds meer aan het leren ben. Je kan niet altijd op ‘AAN’ blijven staan.  

3 jaar geleden

Dankjewel lieverd 💓

Top mama die vele rollen bekleed! 🧡💛