Snap
  • Mama
  • Relatie

Vriend heeft een duidelijke favoriet...

Wij hebben samen twee ontzettend lieve dochters, maar vriendlief heeft toch echt wel een voorkeur voor de één.

Toen de oudste (Liza) 3 was, kreeg ik de jongste: Suus. We waren dolgelukkig en zo blij met de kleine. Liza is nu 6 jaar oud en Suus 3 jaar. Sinds een paar maanden merk ik dat mijn vriend weinig met de jongste optrekt. Zo neemt hij alleen Liza mee naar voetbalwedstrijden en leuke dagjes uit. "Jij zorgt voor Suus vandaag toch? Ik neem Liza even mee."

Wanneer ik aan hem vraag waarom hij Suus nooit mee neemt, is het altijd hetzelfde antwoord: "Ze is toch te jong! Komt allemaal nog wel." Maar ik zie aan hem dan hij het niet meent. Suus vindt het allemaal niet zo erg en speelt rustig verder, maar toch merk ik dat ze het niet zo super vind. Ze vraagt vaak waarom zij niet mee mag en dan snauwt papa: "Daarom niet."

Ik vind dit een hele lastige situatie omdat ik ook niet zeker weet of hij het expres doet. Waarschijnlijk vindt hij het gewoon fijn dat Liza heel zelfstandig is en dat hij rustig een dagje met haar weg kan, maar het loopt een beetje uit de hand vind ik zelf. Hierdoor trek ik veel meer met Suus op en mis ik het contact met Liza. Ik heb het gevoel dat we allebei één kind hebben waar we mee moeten spelen.

Wat moet ik doen? Graag hulp!

8 jaar geleden

Misschien kun je is een keer een ruil dag doen? Jij een keer een dag met je oudste en hij een dag me zijn jongste. Misschien ook een keer zijn gedrag stiekem filmen? Dan kan hij zelf zien hoe anders hij is bij beide kids? Praat verder veel. Praat er ook over dat je graag een band wilt opbouwen met je oudste en niet alleen met de jongste. Maar dat dat lastig gat omdat hij zo veel met de oudste doet.

8 jaar geleden

Wat naar dat het zo voor je voelt. Ik denk dat het puur uit praktische overwegingen is dat hij makkelijker de oudste mee neemt, een stukje zelfstandigheid wat de oudste wel heeft ten opzichte van de jongste. Wij hebben iedere 2 weken een mama-dochter middag (heb 1 dochter van bijna 10 en 2 zoons van 5 en anderhalf jaar). Die middag is dan echt alleen van ons. De ene keer gaan we wandelen en lekker kletsen, een andere keer lekker tutten, maskertje, make up je enzo. Mijn dochter vindt dit heel fijn om zo te doen. Het belangrijkste is denk ik praten met je vriend. Wat ik wel lastig vind is dat je schrijft dat hij snauwt naar je jongste als ze vraagt waarom ze niet mee kan/mag. Dat zou ik niet oké vinden. Ze zijn beiden jullie meisjes... Dus ik zou je zeker adviseren met de vriend te blijven praten hierover.. en maak lekker een dagje wat echt het moment is voor jou en je oudste, hiermee zal je vriend ook meer tijd moeten doorbrengen met jullie jongste, omdat hij dat moment met jullie jongste door moet brengen. Misschien dat dat ook meer band schept tussen hun. Wens je hoe dan ook veel sterkte want kan me heel goed voorstellen dat dit heel naar voelt, ondanks dat de jongste er nu nog weinig last van lijkt te hebben. Toch zal dat gesnauw wel zn weerslag krijgen op de jongste, dat kan niet de bedoeling zijn lijkt me..

8 jaar geleden

Komt vanzelf goed!!! 3 jarige kan veel minder aandacht vasthouden dan 6 jarige. Wij delen de kinderen ook op (7 en 9 en eentje van bijna 1) vaak, een van ons twee doet de baby thuis en de ander neemt de anderen plus vriendje(s) mee ergens naartoe. Mijn man werkt het meeste dus laat hem beetje kiezen wat hij het liefste wil ;-) . Maar bijv kinderboerderij kun je prima allebei meenemen ;-)

8 jaar geleden

Misschien dat het door de verschillende leeftijden komt, maar ik zou zeker kijken dat je er met je vriend over kan praten. Als dit niet bijtrekt naarmate je jongste ouder word zullen ze het zeker welmerken. Bij ons was het thuis ook zo, mijn broer was voor mijn moeder en ik voor papa...