Blog header image

MIJN GOEDE VOORNEMENS VOOR 2016, ZIJN;

Ik ga het doen, mijn moeilijkste uitdaging ever en ik wacht niet tot 1 januari, now is the time:

Eigenlijk heel simpel maar oh zo moeilijk voor mij;

Loslaten en accepteren, dit zijn echt de key begrippen voor het komende jaar; of wat?

mijn hele verdere leven. 

Ik maak het mezelf nooit makkelijk, als het moeilijk kan doe ik het moeilijk, en dan het liefst nog moeilijker, allermoeilijkst. Dat dus! Niet dat ik dat graag wil, niet dat ik daar echt voldoening uithaal maar het lijkt net of of ik niet anders kan. 

Het lijkt nooit goed in mijn ogen, want mijn ogen zien alles, mijn hersens onthouden alles (oke dankzij de zwangerschapshormonen ben ik wat minder scherp met details als voorheen, YAJ) en juist dat maakt het dat het voor mij net iets moeilijker is, want goed is nooit goed, het moet altijd beter net zolang totdat het voor mij echt goed voelt en wanneer dat precies is? Dat weet ik pas als ik ergens klaar mee ben, dat kan na een uur zijn, dat kan een dag zijn, soms neemt het enkele dagen in beslag en sommige dingen voelen nooit goed en "af" en blijven zo jaren lang maar hangen en ik probeer het naar de achtergrond te schuiven in mijn hoofd, met mijn ogen. 

Echt lukken doet het dus niet en handig is het dus ook niet. Hierdoor doe ik over alles lang, heel lang en mijn takenpakket probeer ik daarom zo klein mogelijk te houden, omdat ik anders echt 48 uur in 1 dag nodig heb. 

Ik las laatst een blog (sorry, ik weet even niet meer van wie, ik ga het zo opzoeken) over een moeder die alle ballen in de lucht probeert te houden, en af en toe eentje laat vallen. Zo voel ik me ook vaak, en eigenlijk schiet je daar niets mee op.

De bal is toch al gevallen en krampachtig proberen omhoog te houden daar word je alleen gestrest van, en trust me, baby voelt dat echt wel aan. 

Dus ik ga proberen minder ballen te visualiseren, minder te moeten en met minder tevreden te zijn, dat als een "bal" bijna valt, dit te zien, te accepteren en lekker met mijn baby knuffelen en spelen en zingen en dansen want 

in the end, dat is toch echt het aller aller belangrijkste! 

Wat zijn jullie voornemens en hoe gaan jullie om met de druk van jezelf,omgeving,maatschappij,en wellicht het perfecte beeld van mede mama's in social media?

MarlousRuis
6 jaar geleden

Die van mij zijn: meer tijd met familie, social media zo veel mogelijk afkappen, abonnement op Netflix nemen hihi

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Marlous, dat klinkt goed! Ben benieuwd hoe het ons af gaat!

Lindsy83
6 jaar geleden

Het is in ieder geval goed dat je je er bewust van bent toch? Een aantal weken geleden kon ik bijna een blog gaan schrijven over dat het me na tien jaar eindelijk gelukt was om alle ballen die ik wilde in de lucht te hebben. Maar nu zijn we een tijdje verder en zijn er zelfs alweer een paar balletjes naar beneden gevallen, dus die paar die ik nog probeerde om ook in de lucht te krijgen liggen nog steeds op de grond :) Ach het belangrijkste is dat ik me gelukkig en over het algemeen voldaan voel, dus als het nooi gaat lukken om al die ballen (want het zijn er best veel ) in de lucht te houden, ben ik zeker tevreden met de ballen die wel lukken. Kortom jouw belangrijkste bal zal wel zijn: acceptatie ;)

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Lindsy, Ja acceptatie, die ja! Haha. Fijn dat je je over het algemeen voldaan voelt!

CCX
6 jaar geleden

Hier geen voor nemens. Ik ben daar niet goed in. Wellicht zo veel mogelijk genieten van het hier en nu.

Naomi85
6 jaar geleden

Klinkt bekend.. Ik vind het ook heel moeilijk.. loslaten en accepteren.. heb het daarom nu maar als permanente reminder op mijn pols getatoeëerd!! 'Let Go and Let God' !! <3 so i can relate. Het is inderdaad beter om dat te doen, want anders verdoe je je tijd met iets dat je toch niks oplevert en heb je simpel weg minder tijd voor de echte mooie dingen in het leven! Dus geniet , count ur blessings en geniet! zoveel mogelijk!! Let's get high on love and all the joy it brings! xXx <3

MamavanChance
6 jaar geleden

Dat is altijd goed toch!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hier kan ik me helemaal bij aansluiten, dankjewel voor je mooie woorden. En inderdaad. Let go and let god!