Snap
  • Mama
  • #voorlezen
  • groep3

Voorlezen en zelf lezen

Nieuwe fase

V O O R L E Z E N <3 EN <3 Z E L F - L E Z E N

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook erg gezellig! Kleine kinderen leren erg veel van voorlezen en de aller kleinste volgen natuurlijk nog geen verhaal. Maar boekjes laten zien en de plaatjes benoemen, bevordert de taalontwikkeling. Onze dochter kwam met 10 maanden oud al aan getijgerd met een boekje in de hand. Ze vond boekjes fantastisch en ging dan al tijgerend uit haar dak bij het zien van een nieuw boekje.

❣️Wist je dat voorlezen ook veiligheid biedt, een rustmoment geeft en het gevoel geeft echt samen iets te doen?

Nu onze dochter zelf leest, mis ik het voorlezen wel. Maar het is zo mooi om deze hele ontwikkeling gevolgd te mogen hebben. En nog volg ik dit, want we lezen nu samen het boek, ik 1 bladzijde en zij de volgende. Inmiddels heeft ze de ? en ! door en ook de komma's en rust momenten om vervolgens diverse intonaties te gebruiken, heeft ze door!

Een nieuwe wereld van lezen is ingegaan en ik sta versteld hoe een kind, al even in groep 3, al een enorme hoeveelheid aan woorden heeft geleerd.

Dit is weer een mooi voorbeeld om door de ogen van je kind te kijken, want TROTS spat er weer vanaf, als er weer iets is bij geleerd

6 jaar geleden

Mooi momentje samen!

6 jaar geleden

Hier word ook elke dag gelezen.. meestal willen ze dezelfde verhaaltjes... de 1,5 jarige vult wordjes van de zinnen in... soms zit de 3,5 jarige op de bank en verlteld op zijn manier het boekje aan zn 1,5 jarige zusje.. dan heb ik echt zo.n smelt momentje!!

6 jaar geleden

Ik vind voorlezen aan mij neefjes en nichtjes super leuk en ik ga het ook veel doen bij onze kleine.

6 jaar geleden

Mooi voorbeeld uit de praktijk met lezen.