Snap
  • Mama
  • #kinderensocialmedia
  • kindwelnietinbeeld
  • welinbeeld

Voor nu mijn kindjes wel in beeld

Hoe ga jij om met social media en kinderen?

Momenteel is het een hot-topic. Breng je je kinderen wel of niet in beeld op social media?

Hoe ga ik hier mee om en hoe is dat tot stand gekomen?

Toen Jalou geboren werd had ik al wel een instagramaccount en ook al jaren facebook. Met facebook doe ik niet zo heel veel. Ik lees vooral artikelen en dergelijke op mijn overzicht.

Op instagram was ik toen ook nog niet heel erg actief. Ik had een paar honderd volgers en plaatste af en toe wat.

We hebben het er voordat Jalou er was samen wel over gehad en eigenlijk hadden we er beiden geen problemen mee om haar in beeld te brengen. Mits het natuurlijk geen te blote foto’s of foto’s waar we onszelf niet prettig bij voelen zouden zijn.

Ik plaatste dus af en toe wat over Jalou en ons gezin. Ik was natuurlijk ook hartstikke trots op mijn meisje en wilde haar ook wel graag laten zien.

Toen Bodhi geboren werd ben ik gaan schrijven over zijn schisis. Over de zwangerschap, zijn geboorte en hoe het allemaal met hem gaat. Ik kwam terecht op mamaplaats en zij deelden mijn eerste blog op facebook en instagram. Zodra de blog gedeeld werd op facebook ontplofte mijn instagram. Ik kreeg er ongelofelijk veel volgers bij.

Blijkbaar vonden mensen mijn verhaal interessant en wilden ze graag meer zien en lezen over mij en mijn gezin, in het bijzonder Bodhi.

Ik heb er dan ook bewust voor gekozen om Bodhi ook gewoon in beeld te brengen. Door mijn blogs en mijn instagram wil ik graag meer bekendheid en meer openheid geven aan kindjes met een schisis. Hoe zij eruitzien, ook voor de operatie en wat het allemaal met zich meebrengt. Daarnaast ben ik natuurlijk ook supertrots op mijn kleine mannetje, net als op mijn grote meid.

In het afgelopen jaar heb ik veel volgers gekregen die ook een kindje met een schisis verwachtten of al hebben en ben ik zelf ook veel anderen met een zelfde verhaal gaan volgen. Ik vind het oprecht heel erg fijn om ervaringen van anderen te lezen, vragen te kunnen stellen en met elkaar dingen te delen en fijne gesprekken te hebben. Dit heeft mij al zo vaak geholpen. Maar ook kan ik anderen helpen door mijn ervaringen en ons verhaal. Dit is ook al vaak het geval geweest en daar doe ik het voor een groot deel ook voor.

Ik weet dat er tegenwoordig hele discussies zijn over of je je kinderen wel of niet in beeld brengt op social media. Op het moment ben ik nog niet heel erg bang voor de mogelijke negatieve effecten en focus ik mij op de positieve punten die ik hier beschreven heb. Iedere keuze is goed, als je deze maar voor jezelf kan onderbouwen. Doe dus waar jij je prettig bij voelt.

Momenteel betekent dat dat wij onze kindjes wel in beeld brengen, maar wie weet veranderd dit in de toekomst…