Snap
  • Mama

Voor mijn allerliefste zoon

Deze week ben je jarig. En wat zul je genieten! Je wordt al zo'n grote jongen. En ik ben zo trots op je <3

Terwijl ik net de slingers ophang en druk bezig ben met het knutselen van jouw traktaties voor je klasgenootjes, denk ik terug aan de afgelopen jaren. Wat waren we benieuwd naar je toen je nog kunstjes deed in mijn buik. We waren benieuwd naar hoe je zou zijn, hoe je eruit zou zien, op wie zou je lijken? Ondertussen weten we dat je een ontzettend lief, impulsief maar leergierig kind bent met een hart van goud. Je bent ontzettend gegroeid de afgelopen jaren en je bent de beste broer die een meisje zich kan wensen. Je zal nog zoveel meer leren, maar god wat ben je groot geworden zeg. Ongelooflijk. 
Vanaf je geboorte ben je al liever lui dan moe. De borstvoeding kwam niet lekker op gang omdat je liever maar wat sabbelde en dacht dat de melk vanzelf wel kwam, maar uiteindelijk kwam het goed. Met 11 maanden woog je al 11 kilo en je hebt altijd een bovengemiddelde lengte gehad (volgens consultatiebureau richtlijnen althans). Je ontwikkelde je razendsnel en je bent altijd dol geweest op auto's en op torens bouwen. Eigenlijk wilde je altijd wel van alles bouwen, of het nou hoog werd of breed. Altijd maak je er iets moois van. Tot op de dag van vandaag ben je een ware Bob de Bouwer. En een sloper van tijd tot tijd. Maar dat hoort erbij heb ik gehoord ;) 
Vanaf je tweede jaar ben ik intensief met je 'aan het werk' gegaan om je weer terug te brengen naar de grote schat die je bent. We waren even de weg kwijt, maar na een jaar met veel oefenen, praten, geduld en liefde, was je eindelijk weer back on track. Waar wij toen de tijd toch wel vreesden dat je niet naar een reguliere basisschool zou kunnen, presteer je nu gewoon super op die reguliere basisschool. Op dezelfde school als waar ik heb gezeten. Zo bijzonder om jou in dezelfde gangen te zien lopen als waar ik heb gelopen, maar 21 jaar eerder.
Zoveel herinneringen in zo'n korte tijd. Je bent al zo groot geworden, maar toch nog zo klein. Je zult je nog zo vaak bezeren, maar ik hoop dat je dan altijd bij mij zal komen om je te laten troosten. De liefde die ik voor jou voel, is oneindig. En ik hoop dat je de komende jaren alleen nog maar verder zal groeien en uiteindelijk een gezonde, gelukkige en trotse jongeman zal worden. Vooral trots op jezelf. Hou van jezelf. Leer je krachten kennen. Want je bent perfect zoals je bent en ik ben je allergrootste fan. Je bent het niet altijd eens met me, maar dat hoeft ook niet. Ik ben je mama, ik hou van je en als er geen regels zouden zijn, zou je waarschijnlijk 's ochtends niet op tijd op school komen ;)
Lieve lieve lieve schat van me, alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ga heerlijk genieten van alle aandacht en alle cadeaus. Ze zijn met liefde uitgezocht door je familie en ik denk dat je van ieder cadeau urenlang speelplezier zal hebben. 
Ik hou van je! 

7 jaar geleden

Aaah nog gefeliciteerd! wat gaat het toch snel he