Snap
  • Mama
  • actie
  • rolstoelbusvoorNanne
  • kijkallemaal
  • like&deel

Voor jou stap ik over een grote drempel!

Actie: Rolstoelbus voor Nanne

Het leven met een meervoudig gehandicapt kindje zorgt voor de nodige aanpassingen. Aanpassingen in het dagelijks leven, want niets is vanzelfsprekend en je moet altijd vijf stappen vooruit denken. Maar ook aanpassing in en om het huis en hulpmiddelen voor Nanne zelf. Zo heeft zij een achterwaartse rollator, een caddy (ook een loophulpmiddel maar dan met een zadel), aangemeten voet spalken en een handspalk, driewielfiest op school waar ze oefent met fietsen, maar bovenal haar rolstoel. En daar wringt de schoen.

Het is namelijk 10 voor 12 voor ons. Nanne wordt groter en groter. Groeit langzaam aan haar rolstoel uit. De volgende rolstoel zal zwaarder en groter zijn dan haar huidige en ze is afhankelijk van haar stoel. Ze kan simpelweg geen grote afstanden lopen. Met deze wetenschap dat de nieuwe rolstoel niet meer in de auto zal passen is een dingetje. Moet ik nu toch echt over de denkbeeldige drempel stappen? Iets wat ik eigenlijk helemaal niet durf. Bang dat mijn angst waarheid wordt. De angst van de woorden "wie gunt ons dat nu". Maar zoals ik al zei het is 10 voor 12, we moeten die drempel over voor Nanne. Met haar in mijn achterhoofd durf ik alles en kan ik de wereld aan. 

Woensdag 22 april stappen we over de drempel heen. We starten een Facebookgroep, Rolstoelbus voor Nanne

Met deze actie willen wij graag de hulp van derden vragen, om ons te steunen tijdens deze actie. Omdat wij niet graag onze hand op willen houden zijn we gestart met het verzamelen van kroonkurken (bierdopjes en dopjes van de glazen frisdrank flesjes) en oud ijzer (ook andere materialen die we kunnen inleveren). We rijden wekelijks een aantal karren met oud ijzer weg en halen het oud ijzer ook op bij de mensen. Een fulltime baan erbij kan ik jullie vertellen. Maar alles voor het goede doel. Oud ijzer weg brengen levert ons tussen de 7 en 15 cent op. Heel wat kilo's moeten we verrijden om bij ons doel van € 40,000 te komen. Ja jullie lezen het goed!

Waarom zoveel geld? Dat zal ik jullie zo kort mogelijk uitleggen. Met de aanpassingen die wij vergoed krijgen vanuit de WMO moet je minimaal 7 jaar mee doen. De bus mag niet te veel kilometers op de teller hebben staan. En de bus mag niet ouder zijn dan 5 jaar. Nu maken wij, doordat Nanne vaak naar het ziekenhuis moet die niet om de hoek liggen en familie ver weg wonen ontzettend veel kilometer, bijna 40,000 kilometer per jaar.  Waardoor wij voor een volledig nieuwe bus dienen te gaan, zodat deze direct aangepast kan worden op Nanne.

We zijn inmiddels even onderweg en het gaat goed met de actie. Mochten jullie nieuwsgierig zijn geworden en meer willen weten kijken dan op onze Facebook pagina Rolstoelbus voor Nanne en zie daar wat voor werk we verrichten en welke acties er gaande zijn.

Wat ontmoeten we tijdens onze actie mooie mensen. Dit doet ons beseffen dat de wereld toch echt wel een stukje mooier is dan dat het soms lijkt. Deze mensen noemen wij onze helden. Onbekende mensen die zich zo inzetten voor ons meisje, hartverwarmend!

Snap
3 jaar geleden

Wellicht ken je deze tip al, maar wist je dat een maatschappelijk werker vanuit een revalidatie centrum/arts fondsen kunnen aanschrijven? Wij zitten nu in dat proces en hebben echt een mooi bedrag opgehaald. mocht je meer informatie willen dan kan je mij een berichtje sturen via de fb pagina van Superboy stef. :) Succes met de actie! Het is inderdaad belachelijk wat het allemaal kost.