Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Voor het eerst vliegen naar opa en oma Frankrijk!

Zelfs als jonge kersverse moeder is een vliegreisje naar je vader in Frankrijk zo geboekt! In je eentje vliegen met een Baby kan gemakkelijk

Eind oktober nog even het zomergevoel terughalen in het altijd overheerlijke en zonovergoten Zuid-Frankrijk. Ik ben zo’n gelukkige moeder wiens vader en zijn vrouw hier woonachtig zijn! Mijn dochtertje dus het gelukkige kleinkind met zo’n lieve opa en oma die haar hier dolgraag willen verwelkomen! Met mijn baan in het onderwijs zijn deze bezoekjes in de vakanties zo gepland!

Waar het in Nederland zo’n typisch Hollands herfstweer was, regen regen regen, scheen bij mijn vader de zon alsof de zomer nooit aan zijn einde was gekomen!!

Voor het eerst met mijn kleine meisje op reis! Samen met zijn tweetjes in het vliegtuig want papa moest helaas werken.

Die lieve papa zorgde er natuurlijk wel voor dat we veilig en op tijd op het vliegveld aankwamen. Na ons meisje uit haar slaap te moeten halen voor vertrek en de gedachte dat ze niet meer kon slapen tot boarden, beloofde dit wat... Eenmaal op het vliegveld aangekomen wilde ik mijn kinderwagen inchecken, en wat bleek, de kinderwagen mocht ik meenemen tot aan het vliegtuig! Mijn meisje kon dus nog eventjes slapen in de wagen! Ideaal! Uitgerust en wel het vliegtuig in! Stewardessen waren opslag verliefd en ook de andere touristen kregen de gehele vlucht een lieve glimlach en een kletspraatje van onze opgewekte baby! Ondanks het overgeslagen middagdutje had ik geen kind aan haar! Het geheim: Voeden tijdens het opstijgen ;). Met het geluk dat het ook nog eens precies voedingstijd was. Officieel mocht het pas wanneer het lampje riemen vast uit was, maar toen we bijna strak in de lucht hingen verbrak ik deze regel toch maar eventjes omdat haar geduld op dreigde te raken...

Wat was het een fijne vlucht! Het grote voordeel als je als kersverse moeder vliegt met een kleine vrolijke baby: Iedereen helpt!

Na de lange reisdag even een dagje van rust voor ons allemaal, maar na dag twee wilde we er natuurlijk wel weer op uit! Een goede keuze dus om de kinderwagen mee te nemen!

Dit keer was Grasse aan de beurt. Een stad die sinds de 16e eeuw bekend staat als de parfumstad van de cote d’azur. Dus Opa en de 3 dames richting deze heerlijke geuren!

Ondanks de lange autorit tussen de prachtige binnenlandse bergweggetjes en het nodige gesjouw was ons kleine meisje wederom voorbeeldig. Een lieve glimlach naar alle touristen die net als wij op zoek waren naar een geurtje die bij hen past! Zelfs na een wandeling door het stadje en een fotoshoot omdat mama dat zo graag wilde, bleef ons dametje stralen van geluk om vervolgens in een heerlijke diepe slaap te dommelen in de wandelwagen!

“T’is net echt” zou Oma Frankrijk zeggen!

Zelfs nu ik mama ben kan ik nog steeds met mijn dochtertje genieten van deze luxe en gezelligheid in Frankrijk! 

9 jaar geleden

Wat goed om te horen! Vind het zelf meestal vreselijk die huilende baby's in het vliegtuig (en ohgod ik mag niks zeggen want ik ben bang dat mijn kinderen precies hetzelfde zouden doen) maar het is niet fijn. ik voel me al opgelaten als ze huilend in de supermarkt komen. Heerlijk zeg en zeker een goede tip van je. Wij gaan van de zomer voor het eerst met dr vliegen dus ik ben benieuwd! ik zal zeker je tip opvolgen :)