Snap
  • Mama
  • #stilgeboorte

Voor de verloskundige, die veel meer dan een verloskundige is..

Je leest er weinig over, de verloskundige bij een stilgeboorte. Hoe heb ik het ervaren? Dat lees je hier..

Daar stond je dan, op 11 november rond 18.00uur voor mijn deur. Wat was ik blij dat ik jou aan de telefoon kreeg. Je bent zo'n lieve, vrolijke, rustige meid. Ik wist zeker dat jij mij weer gerust kon stellen dat alles goed was met ons meisje.

Maar je kon het hartje niet vinden, ik zag in je ogen dat je nog rustig was. Dus was ik dat ook. Samen reden we naar de praktijk voor een echo. Alleen jij en ik. Johan was er niet eens bij.Alleen jij en ik.En alleen jij weet de pijn, de horror die ik voelde op dat moment toen ze stil in mijn buik bleek te liggen. Alleen jij hebt mijn hartverscheurende gegil gehoord. En ik keek naar jou, want hoe moet dit voor jou zijn?

Nog zo jong, en dan zoiets vreselijks mee maken. Ja, ik weet dat het mij is overkomen, dat het mijn dochter is. Maar het is ook jou overkomen. Ook jij bent Zana kwijt geraakt. En dan die stomme corona, wat voelde het ongemakkelijk om op afstand van elkaar te blijven.

Maar ondanks dat, ben je er ECHT voor ons geweest. Van het begin, tot het eind. Je was er toen Zana werd geboren. Op je vrije dag ben je de hele dag in het ziekenhuis geweest met mij en Johan, en alleen maar omdat ik het vroeg. Je hebt mijn hand vast gehouden, we hebben samen gehuild, maar we hebben ook gelachen die dag. Ik ben je zo vreselijk dankbaar, nu nog steeds. 

Ik vroeg je nog hoe het voor jou was, wat het met jou deed. Ik had mijn zin nog niet af en je moest al huilen, en je zei wel 10x sorry daarvoor. Maar wat was ik "blij" om te zien dat dit zoveel met je deed. Dat ons meisje ook jou hart geraakt heeft. Je zei dat dit het ergste is wat je de afgelopen jaren hebt meegemaakt. Ooit heb ik ergens het volgende gelezen "Elke verloskundige/gynaecoloog heeft zijn eigen kerkhof". En helaas heb jij die nu ook.

Morgen is de uitgerekende datum van Zana, en ik weet dat jij er ook aan denkt. Ik weet dat zij nog steeds in jou gedachte is. En jij, jij bent voor altijd in mijn gedachte. Ik wil je bedanken voor al je steun, je liefde, je knuffels, je mooie woorden maar vooral voor wie je bent.Ik hoop dat je dit nooit meer mee hoeft te maken, maar als dit wel zo is, dan weet ik dat deze vrouw een kanjer van een verloskundige aan haar zij heeft. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Ellen--?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.