Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Voor de eerste keer op vakantie

Met Pasen gaan we met de hele familie op vakantie. Ik heb er ontzettend veel zin in. Maar tevens vind ik het ook weer wel spannend, want hoe gaat onze kleine meid het doen! Is ze lief en rustig of is ze juist chagerijnig en verdrietig. Niemand weet het en we zullen het vanzelf wel gaan ervaren.

Thuis gaat het gelukkig steeds beter en huilt ze al vele malen minder. Maar we hebben wel gemerkt dat ze gebaat is bij rust en regelmaat en een vast ritme. Hopelijk kunnen we dit in de vakantie ook vasthouden. Al hoewel dit ook wel lastig zal worden met nog een baby in het huisje en twee honden. Mijn verwachting en die van mijn man is dan ook dat vast alles goed gaat komen.

Behalve dat het spannend is hoe de vakantie gaat verlopen. Begint langzaam ook de stress toe slaan betreft het inpakken van de koffers. Heb ik wel genoeg bij voor onze kleine meid. Ben ik niets vergeten. Ik ga er vanuit van niet en anders kunnen we het vast daar kopen of van iemand wat lenen. Ik heb in ieder geval zin in de vakantie en ga er dan ook van genieten.

Soms vraag ik me wel eens af hoe andere dat allemaal doen. Maken ze lijstjes zodat ze niks vergeten? Ik weet het niet...we merken het vanzelf wel...

11 jaar geleden

Kan me voorstellen dat je het spannend vindt. En wat gezellig dat jullie met de hele familie gaan. Wat denk ik het voornaamste is, dat ik hoop voor je dat jullie familie ook rekening wil/kan houden met de situatie en dat je vrij genoeg kan zijn om dingen te zeggen tegen familie wat je wel/niet wil voor jullie kleintje. Toen wij een familieweekend hadden toen ons meisje 3 maanden oud was heb ik bijna het hele weekend vrij gehad en heb ik veel kunnen bijslapen.. en dat wil zeggen dat tante's en oma's er druk mee in de weer waren (tot alle tevredenheid van onze kleine meid).. ging zelfs zo relax dat ik samen met mijn man een avondje sauna heb gedaan...heerlijk! ben benieuwd hoe je weekendje straks is geweest...succes!