Snap
  • Mama
  • ouders
  • baby
  • moederschap
  • twijfelen

Voor altijd een twijfelaar.

Wij willen graag een derde kindje.

Ken je dat, die mensen die altijd over alles twijfelen, nou daar ben ik er dus een van. 

Mijn hele leven heb ik het al moeilijk gevonden om knopen door te hakken, beslissingen te nemen en naar mijn gevoel te luisteren. Sommige keuzes zijn natuurlijk handig om te maken met je verstand. Maar soms is het ook wel eens fijn als je een keuze kunt maken vanuit je gevoel. Dat je gewoon zoiets hebt van, goh hier voel ik me prettig bij dus dit ga ik doen. Bij mij resulteert het in mijn hoofd altijd in een soort doolhol waar ik niet uit kom. 

Wij zijn een jong gezin met 2 kleine kinderen. 1 van 4 jaar(bijna 5) en 1 van 9 maanden. Ik heb altijd de wens gehad voor een groot gezin. Teminste drie kinderen of meer. Sommige vrouwen heb ik horen zeggen na de geboorte van hun tweede kind, nu zijn wij compleet. Nou dat gevoel had ik niet. Ik weet natuurlijk ook niet echt hoe dat dan moet voelen, maar het voelde voor mij niet alsof dit mijn laatste zwangerschap was geweest.  Nu de jongste dus 9 maanden is en ik heb ervaren hoe het leven met twee kinderen is, twijfel ik dus weer of ik het nog wel wil. Hier begint het eindeloze twijfelen dus. Gevoelsmatig is er niet veel twijfel. Maar mijn verstand gaat alles afwegen. Je hebt toch al twee gezonde kinderen, waarom nog meer willen? Je vind het nu soms al zwaar met twee kinderen, hoe moet dat dan met drie? Hoe zal de zwangerschap verlopen, hoe zal de bevalling gaan (beetje nare ervaring gehad de laatste keer). Kun je je aandacht wel verdelen? Heb je nog wel tijd voor jezelf? Wat als je ooit financieel het minder zal hebben kun je de kinderen dan nog wel onderhouden, etc etc etc. Zo blijf ik malen in mijn hoofd tot ik dus uiteindelijk denk, laat maar, omdat ik geen keuze kan (of wil) maken. 

Ergens weet ik dat deze beren op de weg waarschijnlijk zullen verdwijnen zodra je je kindje in je armen hebt, maar daat gaat mijn hoofd weer, wat als dat niet gebeurd? Ik zou het zo fijn vinden om gewoon te kunnen denken en voelen, dit willen wij, hier gaan we voor en de rest van al die gedachtes mogen er wel zijn, maar die laat ik ook weer los. Gewoon meer leven in het moment, niet zo ver vooruit denken, maar gewoon zijn in het hier en nu. 

Mijn streven voor 2020!