Snap
  • Mama
  • Voeding
  • Gezond
  • gezondheid
  • sport
  • bewegen
  • vetten
  • avocado

voeding en beweging

kracht/cardio & welke vetten wel en welke vetten niet

Lieve mama's en aanstaande mama's,

dat beweging en voeding heel erg belangrijk is voor je dat weten we allemaal, ik ga je hieronder vertellen waarom! En juist ook waarom de combi kracht en cardio zo belangrijk is.

Combineer kracht en cardio:

Door middel van cardio word je cardiovasculair systeem geprikkeld. Dit brengt de vetverbranding op gang.Hoe groter de spier, hoe hoger de verbranding. Door krachttraining toe te voegen aan je sportschema worden de spieren in je lichaam groter.Hierdoor zal de verbranding tijdens de cardio workout nog groter worden.

Veel vrouwen zijn bang dat ze eruit komen te zien als een bodybuilder als ze aan krachttraining doen. Echter hebben vrouwen te weinig testosteron om op een natuurlijke manier extreem breed te worden.Krachttraining zal eerder je vrouwelijke rondingen accentueren.Dus met andere woorden krachttraining is essentieel voor een killerbody.

Eet de juiste koolhydraten:

Er zijn verschillende soorten koolhydraten. De koolhydraten uit fastfood worden weliswaar op dezelfde manier aangeduid als de koolhydraten in gezonde voeding, maar hebben een totaal verschillende uitwerking op het lichaam.

Er zijn snelwerkende en langzaam werkende koolhydraten. Na het eten van snelwerkende koolhydraten (junkfood) hebben veel mensen een dip omdat ze een insulinepiek hebben. Na het eten van langzaam werkende koolhydraten (groenten en fruit) heb je gedurende een langere periode energie.

Eet gezonde vetten:

Vetten worden vaak gezien als dikmaker, dit is alleen zo bij de slechte vetten: zonnebloemolie (teveel linolzuur en ontstekingsbevorderend voor de vaatwanden), margarines, koekjes, cake, chips, frituurvetten (transvetten), vlees (tenzij biologisch).

Producten zoals avocado’s, vette vis (zalm, makreel, heilbot, …), noten, kokosolie, … bevatten goede vetten vaak omega 3. Deze zijn goed voorschone bloedvaten en het functioneren van onze organen.

Beweeg elke dag min 30 minuten:

Met bewegen bedoelen we, niet alleen op het werk rondlopen, maar 30 minuten aan één stuk door een inspanning leveren. Pas dan ga je het effect merken. Doe dit dan ook dagelijks.

Heb jij nog vragen aan mij? stel ze gerust

Alle liefs, Maaike <

Snap

Hoi Diana, dat is een heel herkenbaar! Ik heb ook niet altijd zin in cardio, maar ik weet dat ik me daarna top voel. misschien is voor jou op een apparaat zitten niks aan (en dat snap ik!) ik kijk meestal een vlog van 2wmn of een opzwepend muziekje en dan is mijn tijd zo weer om. Nog beter vind ik het om gewoon lekker te gaan wandelen met mijn moeder/zus/vriendin en de hond. stevig doorstappen =calorieën & het is nog gezellig ook. Lieve groetjes Maaike

6 jaar geleden

Ik doe 3x per week krachttraining. Ik heb een bloedhekel aan cardio. Heb je nog tips hoe ik zonder echte cardio toch wat extra kan doen? Of is 3x kracht per week ook voldoende? Ga je ook nog een blog wijden aan eiwitten en spieren?