Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Vijf dingen die je nooit zei voordat je moeder werd

Hoewel je er lang naar hebt uit gekeken komt het toch vaak onverwacht. Opeens ben je mama. Dezelfde persoon, maar toch ook weer heel anders

Zo betrap ik mezelf regelmatig op uitspraken die ik vijf maanden geleden nooit zou hebben gedaan. Hier mijn top 5 van dingen die je nooit zei voordat je moeder werd:

1. Heb je lekker gepoept schat?  (Zie je het voor je;  Je vriend komt uit de badkamer en je vraagt... Nee dus!  Dit zeg je alleen tegen je baby)

2. Wie is dat nou?  (Als je baby zichzelf in de spiegel bekijkt... voorheen vroeg ik me nooit af wie er in de spiegel te zien was)

3. Waawaawaa (Ja ook ik maar me er wel eens schuldig aan: babytaal)

4. Wat doet papa nou?  (De verkapte manier om tegen je vriend/man te zeggen dat hij niet zo raar moet doen :p)

5. Als we om half negen gaan dan zijn we precies om tien uur thuis voor de laatste fles.  ( tja, uitstapjes moeten nu eenmaal beter gepland worden).

Herkenbaar?  Ik ben benieuwd naar jullie "mama-vocabulaire"!

8 jaar geleden

Ik lag laatst in een deuk toen ik mezelf hoorde zeggen tegen mijn bijna 10 maanden oude zoontje: "wil je niet aan mijn portemonnee likken?"

9 jaar geleden

Ik denk dat ik het laatste jaar vaker liefje en schatje heb gezegd dan in mijn hele leven. Misschien niet eerlijk. Oke in deze maand alleen al vaker dan voordat ik moeder werd. Tja.. verliefd op je kind? Wat maakt het ook uit? Ze zijn heerlijk en dat zal iedere moeder vinden (bepaalde moment daar gelaten natuurlijk)

9 jaar geleden

Kom maar gaan we papa uitzwaaien, en vervolgens minuten lang op de bank wachten tot papa in de auto zit en wegrijd. Kiekeboe als onze zoon naar bed gaat, het plezier dat hij daar aan heeft dat is het waard. Dag, dag, als er iemand weg gaat. Doe maar lief aaien, of zachtjes en voorzictjes, als er dieren geaaid worden en het moet wat zachtjer. ooo is mama lief, dankjewel, als ik een knuffel of aaitje krijg. Andreas ik wil dat........ (vul maar in het kan van alles zijn van afblijven aan de audioapparatuur tot vaatwasser) als onze zoon weer eens iet doet wat niet mag.

9 jaar geleden

Praten in de derde persoon (mama gaat even een flesje voor je maken) en praten in de wij vorm (we gaan zo lekker in bad). Niet in je mond stoppen! Niet aan de (prullenbak, kattenbrokjes, vieze luier etc) zitten. Zullen we een leuk filmpje van de teletubbies (echt waar, haat had ik ertegen) kijken? En zo kan je nog wel even doorgaan haha.