Snap
  • Mama
  • tips
  • baarmoeder
  • operatie
  • verzakking
  • blaas

Verzakking van blaas en baarmoeder

Na de bevalling van de jongste begon ik klachten te krijgen...
5 jaar geleden

Ps ik heb de eersts 6 weken hulp gehad. Of mijn moeder of mijn schoonmoeder of mijn man was er (die heeft zorgverlof opgenomen). Herstel ging heel verspoedig. Ik had al vrij snel het idee alles weer te kunnen (en dan moet je jezelf dus tegenhouden ... dat vond ik nog het meest lastige). Klachten zijn voor 95% weg.

5 jaar geleden

Heel herkenbaar!! Zelf moeder van 3 prachtige kids en nog geen 40 jaar ... En - helaas - net als jij dezelfde klachten. Een erfenisje. Slecht bindweefsel is blijkbaar genetisch in onze familie. Bij mij begon de ellende al na de geboorte van mijn oudste en met elke zwangerschap / bevalling werd het een stukje erger :-( Fysiotherapie ... hielp niet. Een ring ... niks voor mij en ook niet het gewenste resultaat. Ook ik zat al in het voorlaatste stadium van de verzakking. En toen heb ik in overleg met mijn gynaecoloog besloten tot een operatie. Een voorwandplastiek in combinatie met een Manchester Fothergill operatie. Het is me enorm meegevallen! Geen pijn gehad en t is zo’n verbetering met hoe het was. Natuurlijk bestaat de kans dat de verzakking terug komt (omdat ik nog zo jong ben), maar als dat gebeurt zie ik dan wel weer. Voor nu kan ik het alleen maar aanraden!

5 jaar geleden

Geen ervaring zelf maar ik werk op dit gebied. Willen ze opereren met eigen weefsel (native tissue) of met een matje? In het geval van het laatste laat je dan niet gek maken door verhalen online. Het juiste matje in dat geval is een Restorelle matje (vraag ernaar!) en met jouw leeftijd en goede bekkenfysiotherapie achteraf weet ik bijna wel zeker dat het goed gaat komen!

5 jaar geleden

Mijn moeder had dit ook en is naar een ostheopaat geweest gespecialiseerd in gynaecologie. Ze gaan dan inwendig een behandeling geven. Bij haar heeft dit heel goed geholpen en is een operatie haar bespaard gebleven. Dit is de ostheopaat in Waalwijk maar neem aan dat er meer in Nederland zijn die dit kunnen. http://www.osteopathie-ingridreuser.nl