Snap
  • Mama
  • buikpijn
  • huisarts
  • Rugpijn

Vervolg gesprek bij de huisarts

Als pijn je nachtrust kost

Ken je dat, het gevoel dat je eigenlijk naar de huisarts moet maar je leven zoveel vraagt dat je naast geen zin ook gewoon compleet geen tijd hebt...?

Nou dat gevoel heb ik al sinds de gynaecoloog me aanrade terug te gaan naar de huisarts. 

Nu wil het stomme toeval dat ik vanmorgen ineens ruimte had in mijn belachelijk drukke schema, want ik ben ziek. Mijn darmen draaien overuren, de krampen en het geborrel maken me kotsmisselijk en ik heb hoofdpijn. O en had ik al gezegd dat ik het gevoel heb dat ik bevroren ben en eigenlijk alleen maar wil slapen?

Dus nadat ik vanmorgen in overleg met mijn afdelingsmanager naar huis ging en op bed plofte besloot ik toch maar te bellen met de assistente. 

Na een gesprekje kreeg ik een afspraak om 15 uur. Ik draaide me om en sliep een uurtje zonder allerlei pijnklachten. Gelukkig!

De rugpijn is niet meer te houden,ik slaap amper en ook moest ik terug vanwege de buikpijn. 

Er is alweer een nieuwe arts in de praktijk. Vooroordeel in mijn hoofd schreeuwt gelijk daar gaan we weer...

Maat ze bewees het tegendeel. Ze luisterde, keek naar mijn rug en buik en dacht mee. We zijn er inmiddels wel uit dat stomweg een pijnstiller niet meer voldoende is. Ze checkte meer klachten. 

Heb je naast de rug en buikpijn ook wel pijn aan je stuitje? Problemen met ontlasting, pijn bij het vrijen, moeite met tillen, pijnlijke heupen en last van je bekken? 

Op meerdere zaken kon ik ja zeggen en toen ze aangaf dat het weleens vanuit mijn bekken kon komen klonk haar uitleg heel logisch. Dus met de naam van een goede bekkenfysio op zak besluit ik vanavond vroeg in bed te duiken, want mijn darmen doen nog steeds niet lief. 

Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

's avatar
1 jaar geleden

Dit kan zeker vanuot het bekken komen. Endometriose is een zielte doe bij 1 op de 10 vrouwen voorkomt en invaliderende pijnen ka geven (vaak cyclisch of cyclisch verergerend). Helaas hebben lang niet alle gyns en al helemaal weinig huisartsen verstand van endo. Helaas is het met bekkentherapie niet verholpen. Therapie kan helpen met klachten, mast lang niet altojd. Zeker met darmklachten. Lees jezelf alsjeblieft echt goed in, want er is goede zorg voor vrouwen met endo, maar je moet wel echt de regie over jouw zorg in eigen handen pakken om die te krijgen. Er zijm FBgroepen waar erg toede, wetenschappelijk onderbouwde info en ervaringen worden gedeeld.

's avatar
1 jaar geleden

Ik heb pds volgens de gynaecoloog (ik weet zelf van niks, maar zal wel kunnen kloppen. Heb de darmklachten al sinds mijn 5e).

's avatar
1 jaar geleden

Hopelijk voel je je snel beter!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mama_van_Lize_2020?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.