Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Verhuis-stress, daar ontkom je niet aan!

Nog 7 weken! Dat betekent dat we nog maar 42 nachtjes hoeven te slapen voordat het huis klaar is.

Als een kind zo blij dus! In mijn vorige blog vertelde ik dat we nu pas beseffen dat de verhuizing wel heel erg dichtbij komt. Daarom zouden wij afgelopen weekend een schema maken wat er nog allemaal moet gebeuren.

Omdat we beide 2 linkerhanden handen hebben liep het bij de eerste gedachtevraag al stuk: wat moet eerst, de vloer of de muren? Bij nader inzien is het wel logisch dat de muren eerst gedaan moeten worden. Maar omdat wij een gietvloer nemen zit het net even allemaal anders in elkaar. First things first, de muren eerst! Maar door wie laten we de muren stucen? Wanneer moet dat gebeuren? En hoelang hebben ze daarvoor nodig?

Gelukkig kennen we een aantal mensen die in dit vak zitten. We hebben nu de stucadoor en de schilders al geregeld. Zij komen in de eerste week nadat het huis is opgeleverd. Maar stel dat het huis later wordt opgeleverd, wat dan? Dan moet de hele planning omgegooid worden.

kortom: er gaan zoveel vragen door ons hoofd dat we soms door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Toch wel fijn om alles in kaart gebracht te hebben. Ik moet deze week ook de knoop doorhakken welke kleur tegels wij op de badkamer willen hebben. Ik moet eerst echt nog even naar de meubelboulevard en internet afstruinen om hier een definitieve keuze in te maken.

Dit weekend gaan we naar de keukenboer om écht de puntjes op de 'i' te zetten, en naar loods 5 om alvast een eethoek uit te zoeken (in ieder geval oriënteren wat we mooi vinden en wat we eventueel willen kopen).

Hoe deden jullie dat bij de verhuizing? Vonden jullie het ook lastig om knopen door te hakken?

Ik hoor het graag :)!

Liefs,
Ziffra

9 jaar geleden

Wij hebben het geluk dat wij nu niet zo duur wonen, dus als het bijvoorbeeld 2 maanden overlapt dat is dat niet zo'n probleem. Maar als dat wel zo is kan ik me voorstellen dat je zo snel mogelijk klaar wilt zijn met verhuizen. Wij zijn nu al 3 jaar bezig met dit project en hebben inderdaad ook al veel beslissingen moeten maken zonder dat het huis bestond (alleen op papier ook). Succes met de gordijnen!

9 jaar geleden

Als je een grote slaapkamer hebt zou je deze ook kunnen opsplitsen. Dus dan zet je er gewoon een muurtje tussen. Een simpel muurtje hoeft ook niet veel te kosten. Maar als dat niet kan dan zit er denk ik niks anders op dan verhuizen inderdaad. Kan me voorstellen dat je tegen verhuizen opziet, maar als je het eenmaal hebt gedaan ben je zo blij! En je doet dat wel binnen een paar dagen, en wat zijn een paar dagen op een aantal jaren ;). Succes in ieder geval!

9 jaar geleden

Hi Renatemama, dat is nog eens een strakke planning. Maar ik kan me ook weer voorstellen dat wanneer je een tijdje bij je ouders hebt gezeten er inderdaad aan toe bent om op jezelf te gaan. Dus dan gaat het waarschijnlijk al ietsje sneller. Bij ons komtde vloer ook ongeveer in week 3. Denk dat de planning enigzins vergelijkbaar is. Nou we gaan het zien. Bedankt voor het delen :)!

9 jaar geleden

Bedankt voor je lieve berichtje! Binnen 3 weken, klinkt als muziek in mn oren! Dat is lekker snel zeg. Ook slim om het zelf te doen. Wegens tijdgebrek en 2 linkerhanden is dat bij ons helaas niet mogelijk. Gordijnen zijn inderdaad ook erg lastig, dat moet ik ook nog regelen. Nou, zal aan je denken als ik gordijnen ga uitzoeken ;).