Snap
  • #ICSITraject
  • secundairekinderloosheid
  • icsibaby

Verder in een ander ziekenhuis

We gaan naar het UMCG

In ons huidige ziekenhuis was er personeelstekort op de fertiliteits afdeling waardoor puncties met een roesje niet uitgevoerd konden worden. Het was of een halfjaar of langer wachten of de stap naar het UMCG maken. Ik heb hier best een tijd over na moeten denken. Ons huidige ziekenhuis wist alles van ons, ik moest dan opnieuw vertrouwen krijgen in mensen en dat vond ik met zo'n traject en een angststoornis best lastig. Je hele lichaam weer bloot geven aan nieuwe mensen. Uiteindelijk hebben we toch de stap genomen om naar het UMCG te gaan. Onwijs lieve, kundige mensen daar allemaal.

De overdracht van ons huidige ziekenhuis naar het UMCG was ook geweldig. Ze wisten precies met wat voor "patiënt" ze te maken hadden.

Onderzoeken en een intake was niet meer nodig, ik werd zo overgenomen en inprincipe konden we meteen starten.

Ik ging dit keer niet aan de pil omdat ik daar vreselijk nare bijwerkingen van kreeg. Ik moest dus iets langer aan de decapetyl. Op 25 oktober had ik de eerste echo.

Ik mocht gaan beginnen met de menopur, dit was nieuw want ik was gonal f gewend. Ook kreeg ik nu 300 eenheden ipv 225. Ze gaven wel aan dat er iets minder eitjes konden gaan groeien maar wel met een betere kwaliteit. Een week later was er een echo gepland om te kijken hoe het er voor stond, helaas waren er maar 3 follikels te zien. Dit was een behoorlijke teleurstelling na een week spuiten. Een paar dagen later had ik weer een echo en toen zagen ze ineens 6 follikels. Dat was beter nieuws. Weer een paar dagen later waren het er ineens 8 , wauw, hoe dan! De punctie was ingepland maar helaas kregen we te horen dat de follikels / eitjes nog te klein waren om de punctie te gaan uitvoeren..

11 november 2022. De bepalende echo of de punctie door kan gaan 14 november.

En yes!! Er zijn 7 grote follikels. De grootste is al wel 24 mm. Hopelijk gaat die niet springen voor de punctie. We zijn al blij als er 4/5 eicellen gevonden worden en dat er nu deze ronde toch hopelijk 1 in de vriezer mag komen.

14 november de punctie. Dit was voor het eerst in het UMCG. De punctie is gedaan onder narcose..Een enorm fijne ervaring en iedereen was heel lief. Er waren 5 eicellen gevonden en daarvan zijn er 4 gaan bevruchten.

Een 12 cellig embryo is bij mij teruggeplaatst op 17 november 2022 en de andere 3 waren toen nog in de race voor de vriezer.

In die week die volgde kwam de brief van het UMCG dat er ook een embryo in de vriezer is gekomen, wat bijzonder eigenlijk he als je erover nadenkt.

Op 1 december 2022 mocht ik testen. In de week daarvoor was ik begonnen want de testdrang was enorm groot. Ook was het lastig te zeggen want ik had hormonen gebruikt die een positieve zwangerschapstest gaven. Maar na ongeveer 10 dagen is dat uit je lichaam. Ik had dus ook een witte zwangerschaps test waar die eerst wel licht positief was puur door de hormonen dus. Ik voelde meteen al angst en paniek want ik wou geen witte test zien...

6 maanden geleden

Niet helemaal vanwege dezelfde reden (ik kreeg ICSI omdat ik moest beginnen aan Chemo), maar ik heb het als zeer prettig ervaren in het UMCG. Nu wel benieuwd naar de uitkomst!

6 maanden geleden

Wat heftig! Ik hoop dat alles goed met je gaat. Het umcg is idd echt heel fijn. Wat een fantastische mensen die daar werken.