Snap
  • Mama
  • #genietenalsmama
  • Huismoeder
  • #gelukkigmetdekleinedingen
  • Loslatendoetpijn
  • loslatenismoeilijk

Veranderd door het moederschap, loslaten is moeilijk

Herkennen jullie dat? Dat je sinds je mama bent een totaal ander persoon bent geworden. Met andere interesses in het leven?

Voor dat ik moeder werd zag mijn leven er heel anders uit.Ik hield van uitgaan, festivals en ging met plezier naar mijn werk en er was altijd wel tijd vooreen drankje en gezelligheid!Gezelligheid kent geen tijd waren altijd de woorden.

Sinds dat ik moeder ben is dat totaal veranderd.Niet door mijn kinderen maar helemaal door mijzelf.

Een echte huismama zou je het kunnen noemen.Ik heb heel bewust voor het moederschap gekozen en ik ben heel dankbaar dat ik mijn dochterheb om te verzorgen, opvoeden en te vertroetelen.

Het loslaten van mijn kind voelt voor mij dan ook als een hell..Ik zie veel moeders om me heen die nog steeds regelmatig naar een feestje gaan of die een dagje voor zichzelf hebben.Die uitjes hebben met vriendinnen zonder de kinderen.Dat is heel normaal maar waarom lukt het mij dan niet?

Aan de oppas zal het niet liggen, we hebben genoeg lieve mensen om ons heen die met liefde en plezier op ons meisje willen passen.Maar als ik daar aan denk krijg ik kortsluiting in mijn hoofd.

Toen mijn dochter 3 maanden was moest ik weer gaan werken.Mijn zwangerschap verlof was voorbij en mijn moeder werd vaste oppas.Voor mij de meest vertrouwde plek, maar nog had ik er heel veel moeite mee.Iedere minuut dat ik de kans kreeg keek ik op mijn telefoon.Belde of appte ik om te vragen hoe het met mijn dochtertje ging.En ik kon er totaal geen rust in vinden dat ik er niet voor haar kon zijn op dat moment.

Stel je voor ze gaat huilen, dan kan ik haar niet troosten Of als ze wakker word staat mama ineens niet langs haar bedje.Gedurende de tijd ging dat stapje voor stapje beter, maar nog steeds heb ik er moeite mee.

Opstap gaan of een dagje weg met vriendinnen zit er voor mij niet meer in.Ik heb andere interesses gekregen.Savonds wil ik thuis zijn bij mijn gezin en overdag wil ik echt wel leuke dingen doen.Maar tegenwoordig kies ik de speeltuin boven het terras.

Mijn dochter is eigenlijk altijd overal bij.Ik weet dat ik haar moeten leren loslaten en stapje voor stapje probeer ik dat ook.Laatst is ze een dagje met haar tante naar toverland geweest.Voor haar super leuk en ik mag dat haar ook niet ontnemen.Voor mij was het een hele stap maar dat kleine meisje heeft er niks van meegekregen en de dag van haar leven gehad.

Ik vind het heerlijk om leuke dingen met mijn dochter te doen.Dagjes shoppen, naar binnen en buiten speeltuinen, zwemmen, babyspa noem het maar op.Ik geniet het meest als ik haar zie genieten en plezier zie hebben.Dat doe ik veel liever dan dat beetje tijd voor mezelf.

Mijn doel bereik ik iedere dag weer opnieuw.Een gelukkig vrolijk kindje die in alle rust in haar eigen bedje slaapt.

Zijn er meer moeder die zoveel moeite hebben met het loslaten van je kindje? 

Monique wijnen's avatar
3 jaar geleden

Zo herkenbaar. Ikzelf heb emdr therapie gehad voor mijn angststoornis. (Is een heel verhaal) maar het liefst ben ik elke minuut bij haar. Ze gaat alleen een dagje weg als ik moet werken en zij naar het kinderdagverblijf gaat. Uit logeren zie ik echt niet zitten en ben ik voorlopig ook niet van plan. Ik snap je helemaal💋

OemJ's avatar
3 jaar geleden

Ik heb helemaal geen moeite met loslaten. Maar merk wel dat ik andere interesses heb. Mijn dochter is er eigenlijk altijd bij. Afspreken met vrienden doe ik, maar in 95% van de gevallen MET mijn dochter. 😬 Laatste keer dat ik echt een avond alleen was, was op het vrijgezellenfeest van een vriendin. En die is ondertussen alweer 1 jaar getrouwd 😂😂😂😂

De Zouteloze Moeder 's avatar
3 jaar geleden

Zo ontzettend herkenbaar! Mijn dochter is nu twaalf en zit sinds twee weken op de middelbare school waar ik het heel zwaar mee heb. Het is nu nog meer loslaten. Mijn huisarts zei een keer je hoeft je kind nooit los te laten, maar je moet het anders leren vasthouden. Ik denk dat jij dit heel goed doet door haar dingen niet te ontnemen en doordat je bewust voor het moederschap hebt gekozen. Je doet het goed wat anderen ook doen, vinden of zeggen en geniet, want voordat je het weet is ze groot en dan heb je weer alle tijd voor jezelf dus laat je deze mooie unieke tijd waar jij je goed bij voelt niet ontnemen. Liefs Joyce.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mama van een sterretje ?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.