Snap

Van workaholic naar working mommy

Hoe ondernemen en moeder zijn samen komt...

Ben ik weer, inmiddels ruim 7 maanden mama van ons zoontje and for sure he is the best! Mijn eerste kind (lees: eigen bedrijf) is inmiddels geadopteerd door mijn door mijn lieve personeel want mannnnn wat kon ik het ineens makkelijk loslaten na de komst van onze kleine man. Inmiddels ben ik alweer een tijdje aan het werk en merk ik toch dat ik onwijs geniet van het 'weer aan het werk zijn'. Gewoon dingen kunnen doen zonder om te hoeven kijken naar een kotsende of huilende baby. HEER-LIJK, al mis ik hem elke dag opnieuw en ben ik blij als ik hem na het werk weer kan knuffelen.

1 november bestond ons bedrijf Raved Musthaves 7 jaar. Ik zeg ons want mijn partner en ik runnen het inmiddels samen, máár ik begon alleen. Bizar wat er kan veranderen in 7 jaar. Inmiddels is ons bedrijf succesvol en ben ik van workaholic veranderd in een working mommy, BIZAR! Ik vind het onwijs belangrijk dat Fender later kan zeggen dat ik er altijd voor hem was. En 50+ uren werken is dus echt verleden tijd, hoewel de dagen dat ik thuis ben tussen zijn slaapjes door vaak nog gewerkt wordt en ik het nooit volledig los kan laten vind ik dat ook helemaal prima. Aangezien ons kantoor en bedrijf naast onze woning is gevestigd is volledig loslaten ook niet mogelijk. Best zwaar soms maar het hoort er nu eenmaal bij! Tijdens mijn zwangerschap is er een enorme groei geweest binnen Raved, nieuwe collega's, stagiaires, nieuwe marketing plannen en de grootste verandering een warehouse! WOW, wie had dat ooit gedacht? Van zolderkamer webshop naar een goedlopend bedrijf waarvan de voorraad extern wordt geleverd en verpakt. Een kopzorg minder want al die pakketjes elke dag was echt een stresspunt voor iedereen. We groeiden letterlijk uit ons pand en nu de voorraad en pakketten niet meer dagelijkse bezigheid is, is er tijd om weer een nieuwe groei te maken. En die nieuwe groei startte in mijn verlof, letterlijk heb ik tot de laatste dag (met weeën) aan ons nieuwe kindje Ravies Kids. Een website vol met leuke en betaalbare kinderkleding. Zo ben ik dan, een kopzorg minder, gelijk weer een nieuwe zoeken, haha! Eigen schuld dat het dan perongeluk ook vrij snel goed begon te lopen en we er weer een flinke dagtaak bij kregen met ons team! Maar ik ben tenslotte moeder geworden dus een kinderlijn kon niet wegblijven, toch? ;)

Zonder mijn lieve partner en collega, collega's & stagiaires had ik dit alles nooit durven dromen. Zéker omdat ik graag alles zelf in de hand heb en je als je zwanger bent een soort van gedwongen wordt niet te werken, was het maar de vraag of ik dit zou trekken. Maar man, wat kon ik alles goed loslaten na de komst van onze zoon Fender. Niets is belangrijker dan hij, en nog steeds. Hoewel ik een goede balans heb gevonden blijft het zeker nog af en toe zoeken naar de juiste weg. Het is nu eenmaal een hele klus om mama én ondernemer te zijn, zeker in tijden als deze. Benieuwd naar wat dagelijkse kiekjes van ons leven? Volg me dan op instagram. Ook blijf ik regelmatig bloggen, als ik daar een gaatje voor vrij kan maken natuurlijk, haha!

Liefs!