Snap
  • Mama
  • Relatie

Van vriendschap naar relatie

Doordat je een stabiele vriendschappelijke basis hebt opgebouwd, kunnen wij onze relatie beter aan.

Na een langere vriendschappelijke periode, waarbij we ontzettend veel hebben gepraat en elkaar hebben kunnen steunen in andere relaties en situaties. Kwamen we elkaar tijdens het uitgaan tegen. De vonk sloeg over...oh jee! En nu? Ik had een aantal dates achter de rug met aan andere jongen, wat ik hierin miste was de vonk het gevoel om echt verliefd te kunnen worden. Daarom dit stopgezet en samen met Richard een date gepland.

Het gebeurde op 28 maart 2005. Richard sms'te me hoe laat we hadden afgesproken? Uh...nu? Ik zat al gereed, haar in de plooi, make up bijgewerkt, tas ingepakt en al turend uit het raam of ik hem al zag. Een uurtje later zou hij dan aankomen. Ok, nog even geduld. Hij kwam me ophalen vanuit thuis, hier was ik altijd heel gevoelig voor, iemand doet toch zijn best voor je! Ik stapte in zijn auto, of kan ik beter zeggen: de vuilnisbult van de Mac Donalds? Waar zet ik mijn voeten neer? Een vaag verhaal kwam dat zijn kameraad zijn auto had geleend. Toen zat hier nog een mogelijkheid in, heden weet ik wel beter! Oh...de tank is leeg?! En ik ben mijn portemonnee vergeten, zei hij al gauw. Dus we reden naar zijn thuis, met zweet overal was ik alleen al bang dat  ik zijn ouders nu al zou ontmoeten. Voor mij uitkijkend en hopend dat Richard gauw weer terug kwam in de auto gingen mijn gedachten..tot nu toe ging de date niet erg prettig, ik zei tegen mezelf  het een kans te geven en bleef hoopvol. We reden naar het benzinestation om vanuit daar eindelijk naar het zwembad te gaan. Een boswandeling waar ik ontzettend veel zin in had, werd wegens tijd gebrek geschrapt. 

In het zwembad aangekomen bleek dat we hadden moeten reserveren, zucht...en nu? We konden 1 uur wachten voordat we dan het zwembad mochten betreden. We gingen eerst wel even wat drinken. Allebei wat onwennig, hoe ga je met elkaar om als je onderzoekt of er meer inzit dan vriendschap? 

Nadat we uit het kleedhokje kwamen, bloosden we allebei. Ondanks dat we elkaar al jaren lang bij elke zwemgelegenheid in de omgeving hadden gezien, was dit ook weer anders. Het viel hem zo ineens op dat ik een tatoeage had. Tijdens het zwemmen was het plezierig, vertrouwd en gezellig. Echter kwam het moment van zoenen dichterbij. Wat ga ik doen vroeg ik mezelf af? Je zoent niet zomaar met iemand met een vriendschappelijke status. Aangezien het begin van deze date niet geheel prettig verliep, wilde ik dat hij nu moeite voor me deed. En dat deed hij! We hebben uiteindelijk een fijne date gehad, moesten helaas de date beëindigen omdat hij weer naar Rotterdam moest voor zijn werk. We hadden nog wel uren al zoenend in het water kunnen dobberen. 

Nu 10 jaar verder hebben we het niet altijd makkelijk gehad, maar door onze vriendschappelijke basis heb je een anker. Dit anker zorgt ervoor dat je elkaar weer terug kunt vinden in tijden waarbij je lastig tot elkaar komt. We staan nog steeds naast elkaar, vullen elkaar aan, vertrouwen op elkaar en hebben soms een meningsverschil. 

Richard ik ben nog steeds blij met je! Zullen we hier nog minimaal 10 jaar aanplakken? 

9 jaar geleden

Make-up en haar in de plooi voor een zwembad-date? Hihi! Maareuh, leuk verhaal! Ik was bij de eerste paar zinnen 'bang' dat je de eerste passionele periode van een prille verliefdheid over had geslagen. Maar toen zag ik het woord 'vonk'. Dus dat kwam wel goed! Want hoe stabiel de basis ook is, van een vriendschap die overvloeit in een relatie, Je hebt toch die passie van het aller eerste begin nodig. Anders ga je die misschien halverwege bij iemand anders zoeken..??