Snap
  • Mama
  • liefdevoorgezin

Valse kroep en liefde

Weet je nog dat vorige week mijn jongste dochter valse kroep had? Leuk feitje.... valse kroep word veroorzaakt door een virus.... gelukkig niet corona maar wel een verkoudheid virus. Nou dat virus is dus van de week door onze hele gezin  heen gegaan. Dinsdagochtend stond mn oudste aan mn bed. Mama ik ben snotterig....en ik denk neeee! Nu mag je niet naar school! Maar ik zeg tegen haar... Da's niet fijn voor je meid. 

Eerst mn man maar is gebeld.  Hij zegt overleg maar met  school. Ik bel school  en die zegt beslis zelf maar. Kleuters snotteren altijd.  Zo antwoord waar je weinig aan hebt. A fijn ze mag thuis blijven om het een dag aan te zien. Ze heeft die dag vrijwillig veel geslapen.  Iets wat ik niet had verwacht....

Woensdag is ze al stuk beter en ze gaat gewoon weer na school.  Opeens beld mijn man... ik heb een flinke loop neus schat. Shit hij ook al! Woensdag nacht krijgt mijn jongste zoon 4x  valse kroep.  Heel zielig! Hij heeft die nacht bij ons in bed geslapen.  Weinig slaap gehad die nacht met een huilende baby en een snurkende vent naast me. Sochtens ben ik dood op  en bel mijn werk dat ik zelf ziek ben. Zo vreselijk slaap te kort heb ik al een tijdje niet gehad ( onze zoon sliep vrij vlot door) toch maar even met hem naar de dokter  geweest voor de zekerheid.  Gelukkig was er niks noemenswaardig.

Volgende nacht weer 2x kroep  bij mijn zoon.  Maar gelukkig ging het vrijdag weer een stuk beter met hem.  Zaterdag en vandaag ginghet met iedereen weer een stuk beter.  Volgens mij ben ik de dans een beetje ont sprongen.  Teminste..... of het moet nog komen. In ieder geval verbaas ik me toch telkens weer over hoe druk je als mama kan zijn met een ziek gezin. Maar de grootste verbazing heb ik nog voor alle liefde die je deelt met hen in zo week. Ik bedoel een moeder die haar kinderen verzorgd met het risico om zelf ziek te worden en dan toch door  gaat.... dat vind ik geweldig aan het moederschap en het vrouw zijn. En dat geeft mij zelfvertrouwen.  Weten dat je iets kan bereiken door liefde. 

Dat zouden meer mensen moeten weten.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij mem07?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.