Snap
  • Mama
  • Relatie

Valentijsdag in een gezin met 2 kleine kinderen.

Hier zal ik omschrijven hoe Valentijsdag eruit ziet in een gezin met 2 kleine kinderen, ondanks de dagelijkse drukte van het huishouden etc.

'Zo zet ik mijn Valentijn in het zonnetje'

Wat veel moeders (en ongetwijfeld ook vaders) zullen herkennen, schiet de romantiek er weleens (of zelfs vaak) bij in. Zeker als je kleine kinderen hebt, gaat alle aandacht in eerste instantie daar naar toe. 

Ondanks het feit dat wij 2 kleine kinderen hebben, doen wij toch ons best om ook elkaar de nodige aandacht te geven. 

Op dagen als Valentijnsdag laten we elkaar extra zien hoeveel we van elkaar houden. Heel veel bijzonders doen we niet eens, maar het houdt wel de harmonie in ons gezin.  We laten op zulke dagen aan elkaar zien dat we van elkaar houden. De kinderen doen dat door middel van een mooie tekening of ander knutselwerk en wij ouders door een lief kaartje of lekker ontbijtje met ons gezin. Mijn nuchtere echtgenoot "maakt" romantiek door een kaarsje aan te steken. Heel eenvoudig, maar het geeft wel een ontspannen sfeer. 

Omdat mijn Valentijn hard werkt om ons gezin van een mooi inkomen te voorzien, zetten we hem een beetje extra in het zonnetje door hem een lekker doosje chocolade te geven. Hij is er dol op! Geluk zit hem volgens ons ook vooral in kleine dingen. De waardering voor elkaar is al genoeg, maar het is nooit verkeerd om ook eens wat extra's te doen. Een enkele keer is het "papa en mama-avond", waarop de kinderen gezellig uit logeren gaan en papa en mama een avondje uit gaan samen, om de romantiek toch iets meer te vergroten (zie de foto, gemaakt in het theater). 

Dat houdt het ook in een druk gezin met kleine kinderen voor de vader en moeder leuk en spannend. ;-)