Snap
  • Mama
  • Relatie

valentijnsdag iets voor single's???

Valentijnsdag. Een dag waarop iedere vrouw stiekem graag iets leuks van haar man krijgt. Ook mannen worden graag verrast.

Zo zet ik mijn Valentijn in het zonnetje'

Persoonlijk hebben mijn man en ik niet veel met valentijn. Waarom zou je op deze dag iets speciaals moeten doen? Omdat iemand dit ooit zo heeft bedacht? Ook heeft deze bewuste datum ons niet veel geluk gebracht. Zo werd op deze dag 4 jaar geleden het bedrijf van mijn man failliet verklaard. Een familiebedrijf waar heel zijn ziel en zaligheid in lag. Enorm pijnlijk en nog steeds. Ik denk altijd aan een goede vriend die op deze dag jarig was, maar helaas 10 jaar geleden is verongelukt. Valentijnsdag voelt daarom altijd hier wat wrang.

Echter huist er in mij een enorme romanticus en heb ik het concept valentijn altijd wel leuk gevonden. Vooral toen ik nog geen gehuwde vrouw was en als tiener anonieme kaartjes of cadeautjes ontving. Dat gaf een heel warm gevoel. Ik begrijp daarom goed dat er genoeg mensen zijn die helemaal warm lopen voor valentijn.

Mijn man denkt niet aan dagen als valentijn en daarbij heeft hij ook geen idee waar hij mij mee kan verrassen. Verder dan een bloemetje komt hij niet en dat is andersom eigenlijk ook zo. We hebben alles al, elkaar en onze prachtige dochters, we hebben niets meer nodig.  Wij vinden het heerlijk om gewoon samen te zijn als gezin. 

Toch heeft mijn valentijn nog een leuk cadeautje gehad, een cadeautje origineler dan bloemen.  Een weekendje Parijs voor ons tweetjes.  Beter gezegd deze heb ik voor hem gewonnen via facebook met van die leuke valentijnsdag acties.  Dit zijn echt van die dingen die je moet winnen anders komt het er niet van. Tenminste niet bij ons. Wij gaan toch niet zomaar weg zonder onze kleine valentijntjes? Binnenkort zijn wij 7 jaar getrouwd, leuk om dan samen naar parijs te gaan. Even wat quality time, maar zal mijn dochters enorm missen.  Het liefste nam ik ze mee al zou er dan niet meer veel over zijn van de romantiek. 

Vraagje aan alle moeders hoe verras jij je valentijn? Is dit echt iets voor jullie tweeën of voor het hele gezin? Hoe vaak hebben jullie quality time zonder kinderen en hoe voelen jullie je daarbij? Hoe houden jullie de romantiek in jullie relatie?