Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Vakantieplannen maken

Het uitzoeken van een geschikte familie vakantie is soms nog knap lastig

Het leed dat vakantie plannen heet.

Als een ding zeker is met het plannen van de jaarlijkse vakantie is dat wij het nooit met elkaar eens zijn.

Man gaat het liefste naar een primitieve camping (alleen van het woord kamperen krijg ik al een anafalactische shock) "gezellig " in een tentje voor het echte familie gevoel.

Nou ik weet niet wat jullie idee is van een fijne gezinsvakantie maar uit m'n tentje geregend worden en douchen in een soort sportkantine valt daar bij mij niet echt onder.

Ik daarin tegen zou het liefste ergens naartoe gaan waar we ook onze jongens wat cultuur kunnen bij brengen. Een mooi hotel op ibiza met een huurauto erbij zodat we met z'n vieren het eiland en bijpassende hippie markten kunnen bezoeken bijvoorbeeld.

Gewoon een plek waar je een hele dag aan het zwembad kan liggen als je dat wil, maar waar je ook leuke uitstapjes en excursies kan doen.

Absoluut geen 10 dagen all inclusief "leef van buffet naar buffet" vakantie ook voor mij, daar zijn we het gelukkig over eens.
Eenmaal hebben wij dat samen geprobeerd in Turkije , 15 weken zwanger en onwijs misselijk...hele vakantie geleefd op sla en komkommer.

En mezelf vooral vreselijk geïrriteerd (inclusief plaatsvervangende schaamte) aan mijn mede vakantiegangers die zich niet kunnen gedragen en beheersen bij het idee dat ze de hele dag mogen eten.

Dus tijd voor een compromis dit jaar, het word een camping (schockerend als ik het nu zo schrijf) maar in een stacaravan met eigen douche en toilet.
Op een leuke plek in Frankrijk of Italië waar we ook iets van het land en de cultuur/natuur kunnen ontdekken.

Nu de autorit nog overleven met onze boeven van dan 4 en bijna 2. Maar dat lukt met de nodige omkoping vast wel.

Hoe gaat dat bij andere gezinnen, altijd met elkaar eens of net als wij?

En voor het geval jullie het je afvragen, als we er niet uitkomen samen....dan win ik altijd

7 jaar geleden

Wij waren het op veel vlakken niet met elkaar eens, maar qua vakanties/reizen zaten we redelijk op 1 lijn. Inmiddels zijn we uit elkaar en beslis ik het zelf. Nou ja, samen met kinderen. ;-) In mijn eentje ben ik met ze in Spanje, Tunesië, Egypte, Turkije en Griekenland geweest; de eerste landen toen ze nog best wel klein waren. Dit jaar wordt het totaal anders: kamperen in Nederland, maar wel in een hele toffe/originele tent. En in de meivakantie ook nog iets superleuks in NL. Wat je over Ibiza zegt lijkt me leuk inderdaad. Een stacaravan daarentegen is niet echt mijn ding.

7 jaar geleden

Ow! Die site ga ik even onthouden..voor dit jaar net geboekt maar kan alvast kijken voor volgend jaar

7 jaar geleden

Wij gaan wel in een stacaravan... een tent is me echt nog een brug te ver haha

7 jaar geleden

Ik ben benieuwd hebben vanavond geboekt voor 8 dagen frankrijk..