Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Vakantiegeld, hoe besteed jij het?

Het is weer mei, voor een heleboel mensen betekent dat, dat het vakantiegeld er weer aan zit te komen.

Het is weer mei, voor een heleboel mensen betekent dat, dat het vakantiegeld er weer aan zit te komen. Waar gaat het geld heen?

De één besteed zijn vakantiegeld daadwerkelijk aan een vakantie, de ander gebruikt het om een andere auto van te kopen, of misschien toch die nieuwe vaatwasser. Weer een ander heeft het geld hard nodig om de stapel opgehoopte rekeningen mee uit te dunnen. Hoe je het ook besteed, het is heerlijk om je loonstrookje te krijgen en er staat ineens "teveel" geld op!

Mijn man en ik zijn in de gelukkige en luxe positie dat we ons vakantiegeld niet nodig hebben om schulden mee af te lossen of om oude rekeningen mee te betalen. Wij kunnen, als we dat willen, op vakantie van ons vakantiegeld! Zij het wel een korte vakantie, in Nederland, maar we kunnen ervan weg. Toch hebben wij, vorig jaar voor het eerst, ervoor gekozen om dat niet te doen. Wij vonden het namelijk een beetje zonde om al dat geld op te maken aan een weekje in een bungalowpark:
* Je betaalt altijd meer dan je van te voren bedenkt, met reserveringskosten, schoonmaakkosten en etenskosten.
* Je hebt er maar 1 week in het hele jaar plezier van.
* Je loopt het risico dat het net die ene week keihard regent.
* Je kunt in de vakantiestress schieten: inpakken, niks vergeten, lang eind auto rijden, achteraf veel was, enzovoorts.

Wat willen we dan wel? Het theater! In de stad waar wij wonen staat een vrij groot theater en elk jaar in mei begint de voorverkoop voor het nieuwe theaterseizoen. Voordelen te over!
* Er zijn veel leuke theaterproducties voor kinderen.
* Maar je kunt ook naar volwassen programma's.
* Je weet van te voren precies hoeveel geld je kwijt bent.
* Je hebt er het hele jaar door plezier van.

Afgelopen jaar hebben we daar zulke goede ervaringen mee opgedaan, dat we het dit jaar weer gaan doen. Morgen begint de voorverkoop, om 9 uur 's ochtends. Ik hoop op kaartjes voor Najib Amhali, dus ik zit vroeg voor de laptop, vingers in de aanslag om zo snel mogelijk te typen. Hoezo vakantievoorpret? :)

9 jaar geleden

Dat klinkt heerlijk! Zo'n nieuw huis slurpt geld op als water! Dus geniet nu maar van de welverdiende vakantie :)

9 jaar geleden

He bah, wat vervelend zeg! Ik hoop dat hij snel wat anders vindt!

9 jaar geleden

Na de laatste jaren ons vakantiegeld telkens te hebben gereserveerd voor het huis (we gingen verhuizen naar een nieuw nieuw huis), de baby (onverwacht kregen wij een zoontje), de tuin (zo'n nieuw nieuw huis heeft alleen maar een zandbak als tuin), gaan we dit jaar ons vakantiegeld besteden aan de vakantie! We gaan in juni een weekje naar de Bodensee en hopen in september nog 14 dagen naar Italie te gaan.

9 jaar geleden

Hier gebruiken we het vakantiegeld deels voor het betalen van de vakantie ( al geboekt ) en de rest gaat vliegensvlug naar onze spaarrekening omdat vriendlief straks helaas zonder werk zit....