Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Vakantieboeken: Check!

Vanochtend onze vakantie geboekt! Eerder dan gedacht onze bestemming bepaald. Maar wat moeten we meenemen! Helpen jullie mee?

We hebben vanochtend onze zomervakantie 2016 geboekt. We gaan kamperen! Lekker ruim anderhalve week ertussen uit.

Eigenlijk wilde we wachten op een leuke aanbieding voor een verblijf in een stacaravan of compleet ingerichte tent. En bij slecht voorspeld weer zouden we met het vliegtuig erop uit trekken. Echter bij het kijken naar leuke locaties gisteravond bleek al snel dat de wat leukere vlieg vakanties geen gunstige vliegdagen hebben en dan ook nog eens erg duur zijn. Onze kleinste man moet namelijk in het vliegtuig een eigen stoel en is daardoor ook een stuk duurder dan afgelopen jaar. Dus dan maar zoeken naar een leuke plaats in Nederland. Alleen hebben we wel wat eisen: moet aan de kust zijn, moet ook binnen activiteiten hebben (zwembad of binnenspeeltuin of op het park of dicht in de buurt). Leuk park gevonden (heeft Papa vroeger ook gestaan), alleen waren alle verhuur accommodaties al vol geboekt voor de anderhalve week dat wij kunnen. Flink balen dus. Wel wat anders gevonden, maar toch niet helemaal naar wens dus dan toch maar niet.

We hebben er een nachtje over geslapen en dan toch vanochtend maar een kampeerplaats geboekt.... detail: heb daarna pas de tent van mijn vader geregeld hahaha.Maar die mogen we lenen. Nu nog even kijken wat we verder nodig hebben: koelkastje, skottelbraai, etc. etc.

Heb jij een tip voor ons wat we niet mogen vergeten? Of nog andere tips & tricks voor kamperen met kinderen? Mijn kids zijn 5 en 2 jaar oud als we gaan. Kleinste slaapt in zijn campingbedje. Please let me know!!

7 jaar geleden

Leuk dat je gaat kamperen! Wij gaan ook kamperen. Minder veeleisend; water en zand. En evt een speeltuintje, maar is geen vereiste. Neem een opblaasbaar zwembadje mee voor bij de tent. De jongste kan zich daarin waarschijnlijk uren vermaken en jij kan er ook je voeten in kwijt ;-) Ik neem aan dat je alles rondom de tent wel op orde hebt. Op de meeste campings zijn de faciliteiten om te wassen in orde, dus ik zou niet teveel kleren meenemen. Tenzij je niet wil wassen natuurlijk, hahaha! Schaf goede luchbedden aan. Bij voorkeur die hele dikke met zo'n velours laagje. Die liggen heel erg goed en de kans dat ze kapot gaan is heel klein. Neem ook eigen beddengoed mee, evt voor de jongste ongewassen ivm een bekende geur de eerste nacht(en). Oh, en check van te voren echt heel goed of de tent niet lek is. Zet hem een paar dagen op, zeker als ze regen voorspellen. Zo weet je of de tent oke is en je weet hoe je deze moet opzetten. Qua vermaak kan je nog denken aan bellenblaas, waterballonnen e.d. Oh ja, qua servies... Laat het plastic spul echt thuis. Misschien niet voor de kinderen maar voor jezelf. Koffie uit plastic smaakt altijd naar plastic. Koop gewoon een paar goedkope mokjes e.d. bij de Action. Je bent jezelf echt dankbaar als je gewoon uit porcelein je koffie drinkt 's ochtends. Of thee uit een theeglas :-) Vergeet de zwemluiers voor de jongste niet. Verder weet ik ik het even niet.. Mocht ik nog wat weten dan laat ik het je weten.