Snap
  • Mama
  • zomervakantie
  • italie
  • familievakantie
  • Eerstevakantie
  • Herinneringenmaken

Vakantie voorpret

Onze eerste echt vakantie samen

We moeten nog heel even geduld hebben maar dan is het ook voor ons tijd om richting het zuiden te vertrekken. Dit wordt onze eerste vakantie naar het buitenland als gezin! De reis gaat Italië. Het land van de liefde, pasta, ijsjes en overheerlijke koffie 🇮🇹❤️

Het gaat een hele andere vakantie worden als wat we gewend zijn, maar ik heb er echt zo bizar veel zin in! Ik kijk er naar uit om te struinen door de kleine Italiaanse steegjes, te neuzen op de markjes en te genieten van een cappuccino op een knusse patio. Maar bovenal- mijn mannen de plekjes te laten zien waar ik als kind altijd kwam.

Ik heb zoveel mooie en liefdevolle herinneringen aan de zomervakanties met mijn ouders. En ik hoop dat we Youp net zulke fijne herinneringen kunnen geven.

Ik ben benieuwd hoe hij het zal vinden zo lang in de auto, of hij zich kan aanpassen naar het vakantie ritme en hoe wij de juiste balans gaan vinden tussen het leven vieren en even opladen.

Gek is dat eigenlijk, als je weet dat je nog maar 2 weken hoeft te werken je dan opeens toe bent aan vakantie. Je stelt je er gewoon op in denk ik. Maar de vakantie voorbereidingen zijn in huize Schoenaker-Joosten inmiddels gestart en dat is toch iets anders pakken dan voor 2 personen naar een all inclusive resort waar we 10 dagen non-stop op een strandbedje bivakkeerde. Als ik iets meer op mijn moeder had geleken was ik daar een maand geleden alvast mee begonnen. Ik ben trouwens niet van plan er een ware volksverhuizing van de maken. Al is dat volgens mij wel iets wat Nederlandse vakantiegangers doen. Want als je zo’n schoonmoeder op het dak tegen komt kun je er donder op zeggen dat de auto een gele nummerplaat heeft.

Hoewel ik vaak van de georganiseerde chaos en last minute ben vind ik een goede voorbereiding voor de zomervakantie toch wel fijn (zeker met kind). Het geeft mij rust. Alles wat ik voor de vakantie heb gekocht ligt alvast in een la en daar komt steeds iets meer bij. Zo hoeft niet alles op het laatste moment, want dan ben ik druk met andere zaken. Denk aan; rondje waxsalon, kapper, mani- en pedicure. Voel ik me fijn bij, en heb ik daar de rest van de vakantie geen omkijken meer naar. Ook heb ik een stapeltje tijdschriften in die bewuste la liggen, ik ben zeer benieuwd of ik daar aan toe ga komen. Of dat het iets te optimistisch is.

De dag van vertrek mag Youp nog lekker bij opa en oma spelen zodat wij de auto kunnen inpakken (zeg maar vol laden want daar draait het ongetwijfeld toch weer op uit) en kunnen we nog even slapen. Dat is voor nu het plan, maar deze kunnen zo weer veranderen want ja.. een dreumes heeft soms andere plannen dan jij.

Maar een ding zeker, we gaan samen weer nieuwe herinneringen maken.

💋

📸 Rome Italië, 2019

Wat zijn jullie zomer plannen? 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Anne?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.