Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Vakantie van Oppas Opa en Oma

Daar stond ik dan afgelopen dinsdag. Ik kreeg te horen dat mijn schoonvader en zijn vrouw op vakantie zouden gaan drie weken. Het zweet brak me uit. Mijn werkrooster was al bekend en mijn vriend werkt sowieso full-time. Waarom hebben ze dit niet eerder gezegd, dan had ik daar rekening mee kunnen houden en had ik vrij gevraagd. Maar nee hoor en dit is niet de eerste keer dat ze mij dit flikte.

Mijn dochter gaat een dag in de week naar het kinderdagverblijf, een dag naar mijn schoonvader en zijn vrouw, een dag naar mijn schoonmoeder. Maar goed schoonmoeder moet werken op maandag, broer werken, schoonfamilie werken. mijn vader en vriendin werken... okay en nu......

Goed op het werk even kijken of ik kan ruilen met iemand, wordt lastig want ik ben op dinsdag en woensdag niet beschikbaar omdat ik dan voor mijn dochter moet zorgen. Dan maar een weekend dag extra werken, maar helaas niemand kon wisselen. Uiteindelijk hebben ze op het werk van mijn vriend de planning omgegooid en heeft hij twee dagen vrij genomen (gelukkig was ik de derde vrij).

Maar goed wat een gestress en geregel als iets niet gecommuniceerd wordt! Schoonouders grrr soms dan!

10 jaar geleden

Daar zou ik ook heeeel zenuwachtig van worden.

10 jaar geleden

als het zo kortdag is dan is dat wel heel lastig en kan eigenlijk gewoon niet. idd fijn dat ze op willen passen maar dan moet het wel in goede communicatie zijn

10 jaar geleden

ik begrijp dat het lastig is maar wees blij dat ze willen oppassen en het zijn niet hun kinderen als ze terug komen vragen of ze het eerder willen zeggen omdat het anders lastig is voor jullie om iets te regelen

10 jaar geleden

Het is altijd lastig als je oppas op vakantie is. Want dan moet je inderdaad wat anders. Ik vind het niet echt netjes dat ze daar zo kort van te voren mee aan komen. Ze kunnen niet van je verwachten dat je zo kort dag wat anders kan vinden. Heb je geen vrienden of kennissen die misschien 1 dag op jou dochter willen passen (misschien hebben ze zelf ook kinderen en snappen ze hoe vervelend het is)? Of misschien vind je in de supermarkt wel een advertentie van een student die een aantal keer zou willen oppassen (daar moet je dan natuurlijk wel een goed gevoel bij hebben). Ik hoop dat je een oplossing kan vinden want dit is echt super vervelend. Als je schoonouders terug zijn van vakantie zou ik het ook eens goed met ze daar over hebben. Je geeft aan dat dit niet de eerste keer is, dus misschien zou je toch moeten overwegen of een oppas achter de hand te hebben. Iemand die zo nu en dan eens op je kind past, zodat dat een beetje vertrouwd is.. Succes!!