Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Vakantie met peuter en baby

Een vakantie met baby en peuter; wat is leuk om te doen? Waar kies je voor? Blijven we in Nederland of toch het buitenland?

tja.. Wat gaat het worden? We wilden voor mijn verlof was afgelopen nog op vakantie; dat stond vast. Maar waarheen? Ik droomde heel eerlijk gezegd over Griekenland of Turkije; lekker all-in luieren. Manlief zag dat veel minder zitten, die wilde liever door Schotland of engeland rondreizen. 

Uiteindelijk is het Frankrijk geworden. Met mijn schoonouders zouden we toch ook nog naar Disneyland gaan voor een paar dagen, dus daarvoor maar naar Frankrijk. Maar ja, is best een groot land...

Een paar jaar eerder waren we in een huisje geweest van een Nederlandse eigenaresse. Heerlijk met een eigen tuin waar de hond haar gang kon gaan en prachtige omgeving. Maar ja.. Weinig te doen verder.

Helemaal de zuidkust hadden we allebei geen zin in, want dat is toch weer 2 dagen rijden en dat willen we eigenlijk niet.

Toen kwam een center parcs boek binnen. Met parken in Frankrijk! Het is het park in het Franse moezelgebied geworden. Mooie natuur, maar op het park ook genoeg te doen. Een prachtig zwembad, kinderboerderij en binnenspeeltuin. En erg mooie huisjes. In 1 dag te rijden!

Eerst een ruime week op het park en dan door naar Disneyland. Voor onze oudste gaat het nog tegenvallen; die roept dat ze op vakantie gaat naar mickey en minnie. Vanmorgen toch maar foto's laten zien van het eerste park. De geitjes op de foto vielen in de smaak, nu maar hopen dat het op de vakantie zelf ook goed gaat.

Nu eerst maar lijsten maken wat je mee moet nemen.. Maar goed dat we zo'n grote auto hebben, want die zit straks helemaal vol. Wat moet je veel mee nemen zeg met twee kinderen... Oh ja, ook tussendoor nog maar een portable dvd speler aanschaffen, want anders duurt de reis wel erg lang. 

Oh en voor we het vergeten... Als we terug komen is het vaderdag, dus dat cadeau moet ook al klaar zijn. Wordt nog een drukke week met voorbereidingen ;-)

9 jaar geleden

Wij gaan met kleuter peuter en baby. In een huisje.. onze auto is een station padt allemaal precies. Maar neem ik wel weinig kleren mee alleen emmer en fles waspoeder zo hebben we elke dag schone kleren. Wat ik wel belangrijk vind is speelgoed. Dat ze heerlijk lief spelen.

9 jaar geleden

Hahah wij hebben ook een station wagen. Nou scheelt het niet heel veel of je nu voor 1 kind mee neemt of voor 2. De jongste is pas (bijna) 3 maanden en de oudste dan 2. Voor de jongste valt het dus wel mee wat er mee moet. Geef zelf voeding, dus dat scheelt alweer iets;-). Maar ja, wel twee buggy's/kinderwagens natuurlijk. Dat vult al snel, haha Maar spannend! Kamperen met twee kleintjes! Wij hebben het allebei niet zo op kamperen en zo'n huisje vonden we toch wat makkelijker. En Limburg is wel echt heel mooi.. Jij ook alvast hele fijne vakantie met mooi weer gewenst!

9 jaar geleden

wij gaan hier ook met een baby van 11 maanden en een kleuter van net echt net 4 en vinden het echt super spannend wij gaan kamperen wij hebben dit jaar een koepeltent gekocht van 7 meter lang en gaat het dus dit jaar beleven met twee ukjes en wij blijven wel in nl voor de eerste keer we gaan naar Limburg. wij hebben ook gewoon een aanhangwagen moeten kopen anders past het niet in onze auto ( lees we hebben een station auto) wat moet je veel mee nemen voor die kleintjes phoe. maar veel plezier op je vakantie