Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

vakantie en koffers

Woehoe bijna vakantie, zo denk al afgelopen twee weken. Maar ik denk ohhhhhhhh ik moet ook nog koffers pakken

Goed deze mama gaat volgende week op vakantie.

Elke keer heb ik een nieuwe aanpak van hoe ga ik een koffer in pakken met zo min mogelijk stress. Want elk jaar, elke vakantie is er stress. En geloof me als ik stress heb dan vindt mijn man me niet zo leuk (zacht uitgedrukt)

Nu heb ik al geprobeerd een lijstje van te voren te maken voor elk kind. Want ik dacht dat is handig, af strepen zo vergeet ik niks, en daarbij dacht ik meer na en was ik minder impulsief met meenemen. Geloof me dit werkte niet.

Ik was of de lijstjes weer kwijt, of ik snapte niks van me eigen gemaakte lijstje. of ik vergat nog de helft met opschrijven waardoor het alsnog niet in de koffer belandde.

En geloof me als je naar een bungalowpark gaat, is zwemkleding handig. Nu dacht ik daar eenmaal aangekomen, ik koop het daar wel, maar voor vier kinderen in een bungalowpark zwemkleding kopen, Is niet goedkoop.. Kwam ik ook achter toen ik het wilde afrekenen.

Dus lijstje geen optie voor mij.

een dag van te voren inpakken is ook geen geslaagd idee, al hoewel ik toen dacht ( was waarschijnlijk die dag op me hoofd gevallen, want wie verzint dit nou) ideaal want dan kan ik ook de dingen die ik pas heb gewassen meenemen.

Ehhhhhhhh ik zal maar niet vertellen hoe dit afliep, stressfactor was niet meer telbaar.

Dagen van te voren koffer inpakken had ook geen zin, want ik trok het er gewoon weer uit, want tja ik wilde perse dat mijn dochter dat jurkje aan kreeg.

Je raadt het al ik heb nog steeds niet mijn manier gevonden, om stress loos koffers in te pakken,

Hoe doen jullie dat mama's. Iemand nog tips?

6 jaar geleden

Ik begin altijd ruim van te voren met het maken van een lijstje. En die hang ik aan de binnenkant van een keukenkastje. Mocht me nog dingen te binnen schieten, dan schrijf ik deze erbij. Ik sorteer de spullen wel. één tas voor zwemspullen; opblaasbandjes, zwemspullen één tas voor keukenspullen; hand en theedoeken, afwasmiddel ed. één tas voor ieder kind één tas met speelgoed één tas voor overige; vuilniszakken,haarlak,gel, afwasborstel ed

6 jaar geleden

Euh als ik dit lees, geen tips, want dan werkt mijn manier waarschijnlijk niet;) want ben nogal van laatste moment en niet van de lijstjes Ik doe gewoon de was in de week zodat alkes schoon is. Dag van te voren of op ochtend van vertrek pak ik in. Leg alles in stapeltje op bed en dan in plastic tasjes in de tas/koffer (shirtjes, broeken allemaal apart, is tik die ik van mijn nan heb over genomen). Door alles op bed te leggen houd ik overzicht. Stapeltje shirts, broeken, ondergoed/sokken, zwembroeken. En voor de jongste nog slaapzak, luiers. Kindjes pakken zelf speelgoed in. En dan voor onszelf (ook de stapeltjes-manier)... Bij wintersport leg ik wel al eerder de ski-spullen klaar dat ik zeker weet dat alles past;)

6 jaar geleden

hier is het een combinatie van een lijstje van te voren maken. Deze twee weken voor vertrek weer goed door lezen. en eventueel aanvullen. Ik maak geen lijstje van spesefieke dingen. Maar gewoon 3 jurkjes, 4 broeken etc. Klaar legen begint voor de tijd maar pas 1 of 2 daar voor de tijd gaat alles in de koffer etc. Werkt perfect en vergeet nooit iets. verder een lijstje op de laptop raak je niet kwijt of plek hem op de slaapkamer deur etc.

6 jaar geleden

Mijn inpakstrategie is een meerjarenplan... wel die lijst maken (Maar dan op de comp/tablet/telefoon) en gebruiken om in te pakken en op het vakantieadres alles erop zetten wat ik toch vergeten blijk... als start ben ik uitgegaan van zo'n inpaklijst die op internet staan???? daar staat de zwemkleding vaak al wel op????