Snap
  • Mama

Uitslag verkiezingen: wat een spanning!

In de ban van de politiek, vol spanning gisterenavond televisie gekeken. Wat een sensatie!

Heel Nederland was er al even mee bezig maar hoe dichterbij de verkiezingen kwamen, hoe meer het gespreksonderwerp politiek was. Heerlijk vind ik dat. Ik houd namelijk wel van een lekkere discussie en dat gebeurt al snel als je over de verschillende partijen praat. 

Ook de opkomst, nu op ruim 80% is super! Eerlijk gezegd ken ik ook niemand in mijn omgeving die niet gestemd heeft...

Ik wil me niet uitlaten over wat ik getemd heb, of waar ik voor- of tegen ben, maar meer even het gevoel delen met jullie... Hoe bevoorrecht zijn we dat we zelf mogen kiezen wie ons land regeert?! 

Zijn jullie het hiermee eens? 

7 jaar geleden

Hallo Mijn naam is Elisabeth en momenteel ben ik in Salou, heb niet kunnen stemmen. Het zou makkelijker moeten zijn om wonend in het buitenland te stemmen. Mijn zoon woont in Turkije, met zijn gezin en hij heeft ook niet gestemd. Wij zijn allemaal tegen Geert Wilders. Wat mijn zoon en zijn vrouw wel zouden stemmen, laat ik aan hen over. Het is prima om te stemmen. Ik heb geen DigidD, en het consulaat is in Barcelona. Ben blij dat Wilders maar enkele zetels heeft gewonnen. Het Nederlandse parlement is een voorbeeld voor vele landen. Ben er trots op om Nederlandse te zijn. Hier in Spanje volgt men van dichtbij de uitslag van de Nederlandse verkiezingen. Men maakt zich zorgen voor de krachten van ultra rechts in Europa, al is de PP behoorlijk rechts en veel betrokken bij corruptie. Bij de PP gaan corruptie en macht als regeerders hand in hand. B.v. Barcenes, en de mensen in Genova, het kantoor van PP in Madrid, die harde schijven met hamers ongeschikt maken voor onderzoek van justitie. En harde schijven formateren meer dan veertig keer. Schrijf later meer als er meer reacties zijn. We moeten er wel rekening mee houden, dat niet alleen de politici het land regeren. Financiële stromingen zijn erg van invloed op beslissingen. Multinationals als Unilever, Shell, banken enz. sturen geld de wereld rond en de gewone burger kan geen kant op, als ze een laag inkomen hebben. Ook de ouderen met een gewoon pensioen, komen niet ver en zeker niet als ze chronisch ziek zijn. Er zouden internationaal verpleeghuizen en verblijfplaatsen moeten zijn voor chronische zieken, lichaamlijk en geestelijk, deze mensen leven vaak op straat of in daklozen centra. Elke dag zie ik mensen zonder woning hier in Spanje, en weet dat dat ook in Nederland bestaat. Niet alleen bij vluchtelingen Tot ziens in mei, en veel sterkte met het systeem in Nederland.

7 jaar geleden

We kiezen niet wie er regeert. Dat doet de regering zelf.

7 jaar geleden

Die ????? waren een smiley :-)

7 jaar geleden

Ja, fijn dat we kunnen stemmen! Wat een geweldige opkomst???? Wat betreft de coalitie; Als we nou eens konden aangeven wat onze 1ste, 2de en 3de voorkeur partij is?