Snap
  • Mama
  • Gezond

Uitproberen waard: kwarkbrood

Ik hoorde van een vriendin dat kwarkbrood lekker, gezond en makkelijk te maken is...

Nu zegt ze dat wel vaker en sta ik uiteindelijk een uur te zweten in de keuken. Maar toch wilde ik het eens uitproberen: kwarkbrood. Ik verklap alvast dat het écht makkelijk is, en best wel lekker en vullend! Wij op de redactie hebben al flink wat plakjes opgegeten. 

Ingrediënten
Voor een flink kwarkbrood heb je de volgende ingrediënten nodig: 

  • Grote bak kwark (500 ml), ik heb magere gepakt
  • 100 gram boekweitmeel, gekocht bij de eko plaza
  • 1 ei
  • 2 bakbananen, van de toko
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • Optioneel (erg lekker): Rozijnen, gedroogde cranberry's, ongezouten noten, appel, peer... wat je maar wil!

Bereiding
In een grote kom heb ik het meel en de kwark goed gemengd, ondertussen stonden de bakbananen in plakjes io het vuur. De bananen, zout en het ei bij de kwark en meel kneden tot een dikke massa. 

Oven vast voorverwarmen op 200 graden en alle toppings (stukjes appel, noten enz.) mengen met de dikke massa. 

Alles in een met bakpapier beklede cakevorm doen en ruim 45 minuten in de oven. Even af laten koelen en.... heerlijk kwarkbrood. Ik eet het als ontbijt, niet veel calorieën en gegarandeerd vol tot aan de lunch! 

Aanradertje dus! Succes ;)

9 jaar geleden

Ik maak dit sinds een jaar of twee regelmatig, maar dan met volkorenmeel, nog gezonder. De lekkerste variaties vind ik appel-rozijn-kaneel. Dadel-rozijn, en walnoot-kaas. Erg lekker! En prima in te vriezen.

9 jaar geleden

het klinkt heerlijk. maar eens uitproberen!

9 jaar geleden

Lijkt me lekker om eens te proberen, als je dit trouwens als broodvervanger gebruikt of sowieso zelf brood bakt gebruik dan bakkerszout of gejodeerd zout. Als je dat niet doet krijg je een jodium tekort. Dat schijnt niet echt gezond te zijn.