Snap

Traktatie competitie

Veel moeders sloven zich erg uit om de beste traktatie te maken voor de kinderen, die zelf al met iets heel simpels tevreden zijn.

Mijn oudste dochter wordt bijna 6! Maanden geleden begon ze al over haar verjaardag met het idee bijna jarig te zijn. De juf had immers gezegd dat zij met haar eind oktober als eerste van de klas jarig was.

Van begin augustus tot komende week (als ze Eindelijk echt jarig is) was en is dan ook nog een behoorlijke lange zit. Dat haar kinderfeestje een Prinsessenfeestje zou worden was meteen al klip en klaar en gelukkig is zij nog het type kind dat dolgelukkig wordt van kroontjes maken en chipskettingen rijgen. Geen enkel probleem dus. Totdat het woord traktatie om de hoek komt kijken..


De traktatie

Maak je kindjes op het Kinderdagverblijf nog helemaal happy met een Danoontje of soepstengel, zodra ze naar school gaan is dat toch een heel ander verhaal. Ik heb de prachtigste kunstwerken al voorbij zien komen: van complete kastelen tot zelfgemaakte boekwerken. Natuurlijk zijn er van die echte Crea Bea moeders die knutselen geweldig vinden en daar ook nog eens de tijd voor hebben, maar over het algemeen zie ik toch een behoorlijke zwetende moeder voor me die last-minute nog iets moois, lekkers en verantwoord bedenken moet.

Waarom eigenlijk? Het lijkt wel of wij moeders met zijn allen tegen elkaar willen opboksen terwijl onze kinderen juist tevreden zijn met een simpel zakje chips.(ook stiekem een beetje de boodschap van de meest recente Knaksreclame volgens mij.. eenvoud scoort!)

Deze moeder is er in ieder geval uit: het wordt een zakje popcorn, met leuke foto en klein cadeautje, dat dan weer wel. Verantwoord, lekker en gemakkelijk tegelijk. Het zweet wordt voor nu van mijn voorhoofd afgeveegd, over een jaar hoef ik pas weer..