Snap
  • Mama

Top 10 meest vreemde opmerkingen na mijn zwangerschap

De baby is geboren, je bent een brok hormoon, een brok emotie en een beetje gebroken. En dan krijg je ineens vreemde opmerkingen...

Hoera! Je lieve, kleine, schattige baby is geboren. Liefde, geluk, blijheid en vermoeidheid maar vooral trots! Je begint je net te beseffen dat dat kleine mensje uit jou buik komt en komt langzaam bij van de hele 9 maanden. Dan komen de meest vreemde opmerkingen en vragen.... Ik heb ze even op een rijtje gezet!

1. En? Hoe ging je bevalling? Deed het zeer? Was er veel bloed? Dit werd mij door een random winkelmedewerkster gevraagd waar ik wel eens shop maar verder niks mee heb. Weird!

2. Geef je borstvoeding? Is dat niet raar dat idee dat iemand aan je borst zuigt en er dan melk uit komt? Nee imbeciel dat is mooi.. 

3. Heb je een ruggenprik gehad? Oh hmm, vroeger moesten we nog hard werken en deed het zeer. Ontplof in 3.2.1.

4. Zó, het is er dus toch uitgekomen? Ja, want het was van plan te blijven zitten voor een jaar!

5. Èn wanneer komt de tweede? Durfde een familie lid aan mijn ziekenhuis-bed te vragen 5 uur na mijn bevalling terwijl ik net knock-out was gegaan. Oh wist je dat nog niet, die komt over precies 9 maanden! 

6. Ben je nu ook echt een moeder? Nee, een neppe. Geen echte moeder, dat is niet te doen gekkie. Kom toch!

7. Nou, je leven is voorbij, zeg maar dag tegen je vrijheid. Je leven is vanaf nu van je kind. Wat kortzichtig...

8. Ga je nu een kortpittig kapsel laten knippen? Hier heb ik heel hard om gelachen. Hilarisch!

9. Zo, dus zo ziet een vrouw er uit die bevallen is. Je ziet er uit als een wandelend lijk, jezus! Thank you...!

10. En? Wat is het geworden? Een vrouwtje? Ja, het is een hond... Verdorie ik heb een wolk van een dochter gekregen! 

En de meest genante, domme opmerking of all time: 4 dagen na mijn bevalling: heb je al weer seks gehad? Zucht....waar zijn je hersenen?

Hebben jullie bijzondere vragen of opmerkingen gekregen?

5 jaar geleden

Schoonzusje van toen 23 op kraambezoek, 48 u na de bevalling, toen ik even iit bed kwam om naar de wc te gaan: “zo, je ziet er nog uit alsof je nog 6 maanden zwanger bent”. Joh, niet echt biologisch inzicht he...? Had toch meer verwacht van een vwo’er die zichzelf ook heel slim en tactisch vindt...

5 jaar geleden

Die opmerking dat een keizersnede wel makkelijk is en niet echt bevallen heb ik ook vaak gehad bij de 2e. Nou ik beval 10 keer liever van een kindje via de natuurlijke weg dan met een ks. 4 dagen naweeen is echt geen pretje.

5 jaar geleden

De moeder van mijn buurman vond het nodig toen iemand op straat haar aansprak en zei: Ah wat leuk een baby geboren! Om daarop te antwoorden: Ja... eh leuk, maar die ouders laten dat kind nogal veel huilen. Ik stond toen boven en had het raam opem, ze fluisterde het overigens, maar ik hoorde het gelukkig alsnog. Ik heb het raam opengemaakt en gezegd dat ze eerst d'r eigen zoon en kleinzoon opnieuw mag opvoeden. Ze vinden het normaal om tot 01.00uur de muziek aan te hebben, overdag ook al KEIhard, als een idioot de trap op en af te rennen waardoor m'n dochter wakker word. En ze huilde het 's avonds standaard een uurtje als prikkelverwerking en krampjes, wat haar dus meteen een huilbaby maakte volgens dat mens. Dus zelfs mensen met kinderen en kleinkinderen kunnen soms niet even nadenken.

6 jaar geleden

Na mijn keizersnede durfde iemand te zeggen dat het toch jammer was dat ik geen echte bevalling had gehad! Heb HEM de deur gewezen en gezegd dat ik het pas echt jammer vond dat hij geen hersens had! Sukkel