Snap
  • Mama
  • Relatie

Toch nee gezegd - de gevolgen

Vakantie met de schoonfamilie - 3 weken lang... We hoefden alleen nog maar ''JA'' te zeggen, zo bracht mijn schoonmoeder het...

En ja hadden we gezegd... Eventjes. Het zat me toch niet lekker, ik bleef met een dubbel gevoel zitten. Na heel wat wikken en wegen heb ik dit aan mijn man verteld. Wat bleek? Ook hem zat het niet 100% lekker.

We hebben 3 kleine kindjes en dan 3 weken lang op een (redelijk luxe) kamer doorbrengen PLUS schoonfamilie, ook met kinderen. Het werd ons een beetje te benauwd.. Wel 1 probleempje: we hadden dus al ja gezegd tegen m'n schoonmoeder. Hadden we dus nooit moeten doen. Maar de druk was hoog en we waren te bang om nee te zeggen. 

Nu we allen op een rijtje gezet hadden, kwam het toch naar voren dat als we ons gevoel en verstand volgen, we beter niet mee kunnen gaan. Next step: schoonmoeder inlichten en gevolgen incasseren. De broer van mijn man was namelijk wel echt heel enthousiast en was dolblij dat we ja gezegd hadden! 

Met lood in de schoenen gingen mijn man en ik opweg naar mijn schoonouders. Oppas geregeld voor een uurtje (hopelijk hebben we aan uurtje voldoende dacht ik nog). 

Nou, een uurtje is niet gelukt. Binnen 5 minuten stonden we weer buiten. De details bespaar ik, maar onredelijk was het. Gigantisch onredelijk!

Wij zijn niet helemaal netjes geweest, we hadden direct moeten zeggen dat we twijfelden. Dat hebben we ook gezegd en we wisten niet of ze al geboekt had. Anders zouden we ervoor zorgen dat ze geen extra kosten voor ons hoefde te maken. Die dekte wij af.

Maar wat er gebeurde? Mijn schoonouders richtte alle pijlen op mij... Dat ik mijn man omgepraat had, ik een slechte invloed op hem had en dat ik ze uit elkaar wil drijven. Mijn man kwam voor me op en zei dat ook hij twijfelde over de vakantie. Praten werd schreeuwen en het werd van kwaad tot erger. 

Met het hart in onze keel gingen we na 10 minuten weer op huis aan. Wat nu?  

's avatar
7 jaar geleden

Lekker zo laten! Af laten koelen en een vakantie boeken voor jullie alleen als gezin! Wij doen het ook niet meer omdat wij ons frustreren een vakantie lang en anderen het heel leuk blijken te vinden. Ik begin er niet meer aan.

's avatar
7 jaar geleden

Vreselijk dit.. Heel herkenbaar. En dan nog een slechtnieuwgesprek moeten voeren zonder dat je iemand wil kwetsen. Ik heb ook zo een schoonmoeder. Ik kon nooit iets goed doen voor mijn gevoel. Dit een paar maanden geleden op tafel gegooid (in een rustig gesprek) na de zoveelste escalatie. Bleek, de overgang deed flink haar werk... Emoties rijzen dan de pan uit! En de negatieve meer dan de positieve.

's avatar
7 jaar geleden

Misschien niet netjes om te zeggen maar ik vind het kinderachtig van uw schoonouders. Jammer dat er niet volwassen mee omgegaan kan worden. Ik snap wel dat jullie het niet zien zitten. Het kan dagen super gezellig zijn maar ook zeker dagen vol irritatie. Ik heb 2 oudere broers. Ieder getrouwd en kinderen. Dat hou je niet tegen. Ieder heeft zijn eigen ideeën. Heel veel sterkte met deze lastige situatie

's avatar
7 jaar geleden

Nee is iets wat je moet leren zeggen. Ik heb laatst nee gezegd maar met leugen erbij dat ik het niet zag zitten met de kleine en zijn slaapjes op vakantie te gaan. Wat ik bedoelde is gaat never nooit gebeuren dat we met de gehele familie op vakantie gaan. Dat is iets voor volgend jaar haha. Wees gerust, ze zullen jullie voorlopig niet uitnodigen. Voor koffie of vakantie.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Bodil Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.