Snap
  • Mama
  • #zwangerworden
  • #kinderwens
  • #endometriose
  • #buitenlandsemama
  • eeneileider

Toch baby nr 2 wens…

Met een eileider en endometriose

Inmiddels zijn we een paar maanden verder, na de traumatische belevenis die hadden afgelopen februari. (Zie vorige blog)

Ik wil zo graag een tweede kindje en wil zo graag weten of het kan. Omdat ze in het ziekenhuis zeiden dat ik endometriose heb en nog maar met een eileider kan het toch wat lastiger zijn.

Het ergste waar ik mee in mijn hoofd zit is. Als ik nou zwanger word gaat dit dan echt m’n leven kosten? Gaat mijn nr 2 kinderwens ten koste van het moeder zijn van Liam? Moet ik het maar op geven? Ja dat zijn behoorlijke gevoelens waar je mee zit en beslissingen die je moet nemen. Gelukkig zit ik bij en psycholoog! Maar mijn onderbuik gevoel zegt steeds dit gaat je leven kosten… 

Om toch en besluit te kunnen nemen heb ik mij voorgenomen om naar een nieuwe gynaecoloog te gaan een die super goed aangeschreven staat. Inmiddels zijn we daar geweest. Mocht het niet lukken zijn we gezegend dat we ouders mogen zijn van Liam❤️

Consultatie verloop 1:

Eerste wat ze mij vroeg is, heb je stofwisseling’s ziekte “struma”, ze kon het aan mijn nek/hals zien. Ik zei dat zou me niks verbazen want mijn moeder heeft het ook. Dus dat gaan we onderzoeken. 

Ik wilde graag weten wat mijn kansen zijn om zwanger te worden nu ik een eileider heb en endometriose. Ze heeft een inwendig onderzoek gedaan en ze zei dat er wel wat endometriose te zien was maar niet dat het problematisch moet zijn en m’n baarmoeder er goed uit ziet en genoeg eitjes die klaar liggen.

Volgende vraag was, ik heb sinds de geboorte van Liam onregelmatige cyclus van gemiddeld 42-53 dagen. Wat kan veroorzaken dat ik geen eisprong krijg. Dat was makkelijk te verhelpen met medicijnen maar ze wil graag onderzoeken waarom m’n cyclus ineens zo lang is.  Evt. Struma?

Ook wilt ze mijn mans sperma nakijken om te zien wat zijn kwaliteit is en eventueel kan ze mij insemineren  de goede sperma cellen om de kansen te verhogen om zwanger te worden. Omdat wij al een kindje hebben word ivf niet meer vergoed. Maar dat is ook het laatste wat ik wil proberen. 

Nu wachten tot mijn volgende mens komt en dan bloed laten prikken.

Ik moet zeggen dat het zo fijn voelt dat een specialist je serieus neemt en alles gaat na kijken want het vertrouwen in artsen heb ik niet echt meer. 

Jullie horen snel meer gedurende het proces die we nu aan gaan.