Snap

tiramisu voor kleintjes

Ik hou ontzettend veel van koken en baken. Elke dag kook ik zelf voor mijn familie vam vijf, ik experimenteer ook graag met bekende recepten en maak graag mijn eigen varianten. Samen met kinderen baken wij tarten, cookies, vlaaien. En daar is het tijd voor creativiteit: bestrooien, glazuur zelf maken, marsepein  poppetjes, spikkeltjes. 

Vandaag deel ik mijn variatie op thema van tiramisu.

Tiramisu , maar... tja, tart met alcohol, rauwe eieren - nee, niet voor kinderen. Ik heb dus mijn eigen recept voor  " kindertiramisu" ontwikkeld. Zo volgt het:

benodigheden:

400 gram  lange vingertjes

schaaltje water met paar druppels amandel aroma

bakje slaagroom en suiker naar smaak

400 gram Turkse yoghurt

 chocodrankje (poeder)

hoe te maken:

Vingertjes diep je heel kort in het water met amandel aroma en leg je een laagje in een vorm, waarmee je tiramisu wil serveren. Slaag je slaagroom met suiker tot een dikke massa, daarna voeg je yoghurt toe en slaag nog een minuut. Deze massa verdeel je en doe  op een laagje vingertjes. Daarna besproei je dit laagje met chocola poeder. Volgende laag vingerjes, laag youghurt creme, chocola. En zo voort. Laatste laag yoghurt en chocola.

Tiramisu is klaar. Nog even voor paar uurtjes in de koelkast, totdat vingertjes zacht worden. Het lekkerst is die volgende dag;) Eet smakelijk!

9 jaar geleden

wat een goed idee om voor kinderen een apart recept te maken. misschien ga ik het binnenkort ook eens proberen.

10 jaar geleden

die is ook heel makkelijk:) Alle belangrijkste is om lange vingertjes niet te nat maken met water, letterlijk 0,5 sec. deppen en dan in de kom/vorm. Als je het te lang in het water houd, kom de tiramisu te waterig uit:(

10 jaar geleden

Wat goed.....ga ik proberen met de kinderen. Heb de spullen al in huis gehaald, dus we kunnen aan de slag. Bedankt voor dit heerlijke en mooie recept.

10 jaar geleden

Mmm het water loopt me in de mond. Ik ben echt een Tiramisu-liefhebber, maar helaas... Ik geef nog borstvoeding, dus geen alcohol voor mij! Dit is een goed alternatief en de kleine mag het ook nog!!!