Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • moeder
  • tips
  • gelukkig

Tips om een gelukkige moeder te zijn!

Moeder zijn is leuk, maar je kan er ook heel  uitgeput en gefrustreerd van worden. Volgens een onderzoeker van de universiteit van Michigan vinden moeders eten en sporten leuker dan hun kind verzorgen. Dit wilt volgens Daniel Gilbert niet zeggen dat kinderen je niet gelukkig maken. Hier volgen een aantal tips om een gelukkige moeder te zijn.

1. Geef toe als je gestrest bent Bij stress hoef je je niet een slechte moeder te vinden. Elke moeder wordt weleens moe en is gestrest. Probeer je hieraan toe te geven en zorg er voor dat je rust neemt om weer even bij te komen.

2.Voldoende slaap Als moeder moet je voldoende slapen, ook al is het soms moeilijk. Volgens een onderzoeker word je al gelukkiger van 1 uur meer slapen op een nacht, dan dat je € 50.000 extra per jaar  verdient!  Wie gelukkig wilt zijn moet meer slapen!

3. Doe wat je gelukkig maakt! Je hoeft niet het perfecte moeder te zijn. Je kunt een keer best de was laten staan en gewoon iets leuks gaan doen met je kind. Probeer je tijd te stoppen in dingen wat JIJ zelf leuk vindt.

4. Laat het gaan Probeer te relaxen en  je hoofd niet bij dingen te houden die je nog de hele dag moet doen. Ga lekker shoppen, sporten zolang jij dat wilt doen.  Probeer te genieten van je dag en laat alles even stil staan.

5. Neem rust Probeer momenten van een dag te nemen om tot rust te komen. Neem rustig een kopje thee of koffie in de ochtend, dit kan je een gevoel van rust geven.

6. Stop tijd in je partner Het is ook heel belangrijk om tijd voor je partner te maken. Een mama zijn wilt niet zeggen dat ALLE aandacht naar je kind moet. Ga wat leuks doen met je partner. Doe samen de boodschappen of  breng samen de kinderen naar bed. De kleine dingen kunnen al een hele verandering maken.

7. Wees dankbaar om een moeder te zijn Denk aan alles wat je hebt en wees dankbaar. Geniet van de kleine dingen.