Snap
  • Mama
  • vergelijken
  • vanzelf
  • groeneenergie
  • energieleverancier
  • Milieuvriendelijkeenergie

Tip: kijk en vergelijk #vanzelf

Heel vanzelfsprekend eigenlijk: energie. Je hebt het altijd in huis en ten aller tijden tot je beschikking – handig! Graag deel ik een tip met je, waarmee je kunt besparen op je energierekening zonder er jaarlijks moeite voor te hoeven doen. Want denk jij wel eens aan overstappen? Of het gedoe wat daarbij komt kijken?

Bij mij kwam dat moment nadat wij ons dak vol zonnepanelen hadden gelegd. Reden voor deze keuze: beter voor het milieu en beter voor onze portemonnee op de lange termijn. Toen vond ik het direct tijd om eens kritisch te kijken hoe we de voor ons best passende energieleverancier konden vinden. En of we hier dan ook op konden besparen natuurlijk.

Zelf zat ik al jaren vast aan dezelfde energieleverancier, net als een baby aan een navelstreng. Het werd tijd deze navelstreng eens los te knippen. Te kijken wat er nog meer te koop was in de wereld van de energieleveranciers… Ook wilde ik heel graag groenere en schonere energie. Hoe pakte ik dit aan? Lees mee!

Kijk en vergelijk

Klinkt logisch: Kijken en vergelijken, maar wanneer je dat bij alle leveranciers los gaat doen, verdwijn je in een oerwoud vol sites, aanbiedingen en voorwaarden plus staan er tig tabs open op je laptop. Wat een werk, en wat een bak vol info en onduidelijke prijzen en tarieven komen er op mij af. Het is echt een dagtaak om dit helemaal uit te zoeken. Met de hulp van Vanzelf was het zo gepiept want zij deden het lastige werk voor me.

Het gaat vanzelf

Echt? Ja, eigenlijk wel… Oke, je moet zelf jouw gegevens invullen en je wensen. Dit wordt gevraagd om een passend aanbod op jouw energie(verbruik) af te stemmen.. Maar vooral ook om jouw wensen en voorkeuren voor een passende energieleverancier mee te nemen in het aanbod. In mijn geval is dat groen/duurzaam. Als je al deze gegevens invult krijg je van vanzelf de beste keuzes en alle andere opties op een rijtje onder elkaar als een soort gepersonaliseerd Google resultaten rijtje. Met alle opties en de prijzen van de energieleveranciers. Hiermee kun je appels met appels vergelijken, in tegenstelling tot mijn 100 openstaande tabbladen voorheen ;)

Snap

Is het eigenlijk onafhankelijk?

Nadat je jouw keus hebt gemaakt neemt Vanzelf het van je over. Niet eenmalig, zoals een vergelijkingssite, maar steeds als jouw energiecontract ophoudt. Op deze manier zorgen ze ervoor dat je wegblijft van variabele (vaak hogere) tarieven en zo bespaar je doorlopend euro’s. Een langdurige samenwerking dus.

Binnen deze samenwerking gaat Vanzelf steeds weer opzoek naar de beste keus voor jou als je contract weer is afgelopen, en bekijkt of dat nog steeds de juiste deal is. Deze service kost je niks en is onafhankelijk. Dit omdat Vanzelf van alle leveranciers waar je naartoe kan overstappen dezelfde vergoeding krijgt, dat is €2.50 per maand. Hetzelfde tarief voor alle leveranciers waar ze mee samenwerken. Dat betekent dus dat er geen partijen worden voorgetrokken en er echt gekeken wordt naar jouw situatie en wensen.

Zij zoeken de voor jou beste energie deal. Op basis van de door jou opgegeven gegevens en voorkeuren. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is besluiten of je daar dan echt naar wilt overstappen. Vanzelf regelt de rest.

Samenvattend: Ik vond ik mijn ideale overstap voor groene energie, word ontzorgd en ben er blij mee! Meer info? Ga naar Vanzelf.nl

2 jaar geleden

Oh wat handig! Thanks voor de tip ❤️

2 jaar geleden

Ik stap áltijd over elk jaar. Weer tijd om te doen

2 jaar geleden

Wat goed! 👏 Wij zijn ook overgestapt op groene energie 💚

2 jaar geleden

Ik ga eerlijk toegeven dat mijn man dat regelt 😅