Snap
  • Mama
  • Gezond

Time for a plan mama

Ik moet zeggen nadat ik gister mijn wat lichtelijk depressieve verhaal heb opgeschreven voelde ik mij al stukken beter.

Er viel een last van mijn schouders, alsof ik ineens weer mocht bewegen. Ik begon dan ook om half 6 's ochtends, toen mijn kids wakker werden de dag vol goede moed. Je merkt dat meteen; blije mama=blije kinderen. Er was dus in die korte tijd al iets in mij verandert, want deze goede vibe had ik lang niet gevoeld. Toen ik ze beiden had voorzien van een ontbijtje en ik zelf wat had gegeten ging ik spontaan de woonkamer anders inrichten. En niet een beetje echt alsof ik een stylist was. Waar haalde ik de energie vandaan? Ik was al vanaf 3u 's nachts wakker. Na het verschonen van een poepluier#3doorkomendekiesjes, lag ik in mijn bed en iedereen in het huis ging lekker verder slapen behalve ik. Ik was mij ineens zo bewust van de negatieve spiraal waar ik inzat. Ik was klaarwakker en klaar voor verandering. 

In de middag kwam mijn moeder om mijn dochter op te halen en hoewel ik moe begon te worden wilde ik graag weer naar buiten, iets ondernemen. Daar had mijn moeder ook wel zin in en het is een gezellig uitje geworden. Aan het eind van de dag werd iedereen een beetje moe en was ik blij dat mijn dochtertje mee uit logeren ging met oma. Ik hoopte daarom op een romantische avond met mijn man. Alleen dat was te hoog gegrepen ik viel na 5min. film kijken inslaap. 

Vandaag: Ik voelde wel dat ik op de goede weg was, maar de moeheid kan mij soms tegenhouden iets te ondernemen of positief te zijn. Maar het is een topdag geweest en dankzij vandaag denk ik dat ik weet wat ik nodig heb om wat fitter en positiever te zijn. 

Zoals ik al zei lag ik in plaats van een romantische avond vroeg op bed. Voor het slapen heb ik mijn man gevraagd om ons zoontje te verschonen 's nachts en met hem naar beneden te gaan als hij wakker zou worden, zodat ik wat slaap in kon halen. De nacht doorslapen had mij goed gedaan, ik kon ook rustig opstaan. Toen ik beneden kwam zaten mijn mannen lekker samen op de bank. #Heerlijkwakkerworden

Nadat we hadden ontbeten voelde ik de moeheid weer toeslaan, maar nee dit zou niet weer "zo'n  bankhangdag" worden. We hebben nog wel even geslapen tijdens het slaapje van onze zoon, maar als ons dochtertje thuis zou arriveren dan wilde we naar het bos gaan. Nog even een wasje erin, vaatwasser aan, tas inpakken, kids inpakken en gaan!! Wohoo dit doet mij goed, iets ondernemen met het gezin#loveit.

Wat was het bos genieten zeg. En ook een zandverstuiving erbij met prachtige bomen. Onze oudste helemaal in haar element. Dankzij deze mooie dag ben ik erachter wat ik nodig heb om uit mijn dalletje te klimmen. Meer genietmomentjes, meer bewustzijn en zo ben ik op mijn "be fit and happy plan" gekomen.

  • vitamine D slikken.
  • Elke dag oudste lopend van school halen(uurtje heen en terug)
  • Elke dag in dagboek schrijven en bloggen
  • Telefoon in de kast en op vaste momenten kijken. 08.00u/11.00u/19.30u.

Een mooi begin van de weg terug naar fitheid en positiviteit, denk ik zo. Morgen meer over deze nieuwe lifestyle. En de grote vraag of ik mij aan het plan heb kunnen houden.

7 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Nijn, dat doet mij goed. En je hebt gelijk hoor het kan mee- of tegenwerken! Zie mijn blog van vandaag. Ik denk dat ik het niet perse zo erg vind dat niet alles is afgestreept van mijn lijstje, maar wel dat ik weer moe en belabberd ben en daardoor chaggi op de kids.#nieteerlijkvoorze

7 jaar geleden

Je klinkt al een stuk beter als gisteren! Gelukkig maar. Wat fijn dat bloggen (het van je afschrijven) al zo veel voor je kan doen qua mindset. Een plan hebben kan twee dingen met je doen: je inderdaad van die bank aftrekken zodat je wat móet doen. Het geeft een voldaan gevoel als je vanalles af kunt strepen. Óf jezelf ergeren dat er niet altijd aan het plan gehouden kan worden (denk aan je voornemen om gezellig een avondje met manlief op de bank door te brengen, maar toen je te moe bleek, viel dat zo vies tegen dat je er helemaal depri van werd....). Ik hoop dat je de spirit houdt zodat het plan positief uitpakt. Ik herken de moeheid en lusteloosheid tijdens de zwangerschap maar al te goed.....!