Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tijdcapsule

Ik zet deze blog maar even onder "Emoties Mama" omdat ik niet weet waar het anders onder zou moeten, en emoties van mama komen wel los bij dit geheel, althans bij mij dan :D
Mijn zusje is er een met bijzondere ideeen niets is te gek, in haar hoofd.... soms is het niet helemaal uitvoerbaar wat ze voor ogen heeft maar vaak ook wel en daar doet ze dan ook haar uiterste best voor. Dit onderstaande idee had ze voor onze dochter, haar petekind;

Voor onze toen nog ongeboren dochter besloot ze een video dagboek te maken in de aanloop na de bevalling (een paar dagen er voor) en er vlak na. Deze bewerking mochten wij wel zien nadat ze hem samen gesteld had maar daarna ging hij in een mooie doos. Een soort tijdcapsule, een doos die Stella pas weer mag openen op haar 16de verjaardag (en dat duurt nog ruim 14 en half jaar.... LOL). Er zitten cadeautjes in, wat weet ik niet, foto's en kaarten en berichtjes en het eerder genoemde videodagboek.
Vanmiddag kwam ik een kopie van dat videodagboek tegen in de kast en ik kon het niet laten om hem toch even te bekijken. Aangezien de bevalling niet helemaal verliep volgens 'plan' was ik er niet bij toen mijn ouders en zusje en haar vriend onze dochter voor het eerst zagen (ik was toen net geopereerd en lag op de ICU). Toch bijzonder dat op deze manier toch hun eerste reacties zijn vast gelegd. Jullie kunnen je vast wel voorstellen dat ik het niet droog heb gehouden bij het weerzien van dit filmpje.
En hoe ziet de wereld er over 14 en half jaar er uit? Het zal ongetwijfeld emotioneel maar ook heel leuk zijn om na zoveel jaar te zien wat er destijds in is gedaan.

10 jaar geleden

Echt leuk!!

10 jaar geleden

Jat jij maar hoor hahaha. Wij hebben alleen al op voorhand moeten huilen bij het idee dat de hondjes die op de film staan er dan (allang) niet meer zijn. Wat is het leven toch iets raars af en toe :D Veel plezier met het samen stellen van jouw tijdcapsule!

10 jaar geleden

dat is een erg leuk idee zeg, ik denk dat ik er een variant van ga jatten met grote dank aan jouw zus en jou voor het delen ervan. Ik vind het wel leuk om wat leuke foto's op die manier te bewaren voor mijn petekindje. Kan me voorstellen dat het juist voor jou emotioneel was moet je nagaan over 14 jaar zeg..