Snap
  • Mama

Tijd voor een hobby?

Heb je als je moeder bent van jonge kids nog tijd voor een hobby?.......

Het antwoord is volmondig “JA”

Als mama van bijna 3 kids heb ik meerdere hobbies maar haken staat op dit moment met stip op 1.

Ik haak me werkelijk een slag in de rondte voor de nieuwe baby.

Zo ben ik begonnen met de baby ledikant deken. Ik was toen net zwanger van een klein lief embryootje maar deze mocht helaas niet blijven plakken. De deken die gelukkig nog niet zo heel groot was, lag even een aantal maanden in de tas. Gelukkig heb ik me weer kunnen herpakken toen ik zwanger was van dit grote wonder en heb ik het langzaam aan weer opgepakt. Bij deze deken  heb ik gekozen voor neutrale kleuren want in het begin wisten we het geslacht natuurlijk nog niet. (foto van de deken staat boven in deze blog) Ben erg benieuwd wat jullie er van vinden:-) Stiekem ben ik wel een beetje trots.

Na de deken ben ik doorgegaan voor een mobiel met nijlpaardjes (gratis patroon van Troetels en zo) Dit keer wisten we het geslacht dus kon ik de kleuren, geslacht gericht uitkiezen.

Hierna volgde nog een muziek ster met het toepasselijke liedje Twinkel, Twinkel. Little star, een monster beestje voor mijn jongste zoon, een hele speciale rammelaar (die het geslacht zeker verraad, dus kan ik er niet over uitweiden.)

And last but no least ben ik bezig met een bijtring. Dit wordt mijn laatste projectje voor de bevalling.

Toch wel gek. Binnenkort hebben we 3 kindjes. Zal ik dan nog steeds kunnen haken en tijd hebben voor hobby’s.

Vast wel want elke mama heeft een beetje tijd voor zichzelf nodig. Een moei doel om naar te streven.

7 jaar geleden

Nice:-)

7 jaar geleden

Ik haak ook... ben begonnen met hake toen de jongste bijna 2 was... geleerd via YouTube;-). Ook heb ik een moestuin heerlijk :-) in het begin was t vooral even goed plannen maar nu ze wat ouder zijn vinden hun de tuin ook heerlijk...

7 jaar geleden

Tuurlijk mag dat. Ik ben ooit begonnen met een vriendin. Mijn eerste project was ook een deken. De Cal2014. Schots en scheef was het eind resultaat maar ik was er heel blij mee. Mijn vriendin legde me de basis steken uit, zoals vaste, halve vasten, stokjes en halve stokjes. Als er wat moeilijkere steken voorbij kwamen keek ik gewoon naar filmpjes van Youtube. Uiteraard wil ik je ook verder helpen. Als ik jou was zou ik beginnen met een proeflapje met alleen maar vasten. Gewoon recht toe, recht aan. (mijn bovenstaande deken bestaat ook uit vasten en halve stokjes.

7 jaar geleden

Mooi! Mag ik vragen hoe je bent begonnen met haken? Ik wil al lange tijd beginnen met haken maar ik heb werkelijk geen idee waar en hoe ik moet beginnen....