Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Thuisblijfmama

Tevreden thuisblijfmama en het wel en wee!

Ik ben het inmiddels al vijf jaar en nog geen dag heb ik er spijt van dat ik ervoor gekozen heb om thuisblijfmama te worden. Toen hadden we alleen nog Gabriël rondlopen en het leek al een mooi begin voor mij om na alle hectiek van mijn havo-diploma te moeten halen even de rust te kunnen pakken. En sindsdien ben ik dus nog steeds thuis, is Kyrian erbij gekomen en hun zusje wordt over zo'n 7 weken verwacht.

In het begin heb ik vaak de vraag gehad of ik me verveelde, maar daar had ik al snel een volmondig 'nee' voor als antwoord. Ik ben wel van mening dat niet iedere vrouw dit kan, dat er ook vrouwen zijn die het in hun bloed hebben zitten om ook te werken en anders kriegel zouden worden van het thuiszitten. Daar ben ik er dan weer niet een van, maar je zult mij niet horen zeggen dat je per se een thuisblijfmama moet zijn, want als mama zijnde moet je ook gelukkig met jezelf kunnen zijn. Gelukkige mama, gelukkige kids! En ja, financieel is het dan wel wat krapper dan dat als ik ook zou werken, maar ach, daar raak je ook weer aan gewend.

Wat mij wel vaak wordt gevraagd is of ik later nog iets voor mezelf wil gaan doen. Daar kan ik wel 'ja' op antwoorden, maar dan wel pas zodra madam oud naar de middelbare school is en voor zichzelf kan zorgen, want de opleiding die ik dan hoopte kunnen doen is die tot kraamverzorgster en als ik dan plots weg moet voor een bevalling, moeten de kids wel voor zichzelf kunnen zorgen. Maar dat is dus nog even heel wat weg.

Over vier jaar zal madam ook naar de basisschool zijn en krijg ik overdag meer tijd. Hopelijk zal mijn huishouden dan wat meer floreren dan dat het nu doet(ja, er valt te leven en ja het is wel netjes, maar supertevreden ben ik ook niet en nee, ik zit niet de hele dag op m'n luie gat ;-) ...) en zal ik dan wat meer hobby's op kunnen pakken.

Ik ben een thuisblijfmama met plezier, ik geniet ervan om er voor mijn kinderen te kunnen zijn. Om ze zelf van school op te kunnen halen, tussen de middag gezellig te lunchen en ze met wat te drinken en lekkers op te vangen na de drukke schooldag.
Voor Gabriël met zijn autisme is dit alleen maar extra fijn ook natuurlijk!

Deze mama is een gelukkige mama en voorlopig blijf ik daar ook lekker van genieten!

9 jaar geleden

Whoa, whoa, get out the way with that good inmoofatirn.

10 jaar geleden

heerlijk om deze blog te lezen! Ben zelf ook thuisblijfmoeder, heb het altijd willen zijn als er eenmaal kinderen kwamen, maar mijn man vond dat maar niets. Tot vorig jaar dan, toen onze (toen 16 maanden oude) zoon maar steeds ziek werd op de crèche, en ik dus steeds werk moest missen omdat ik weigerde hem ziek naar crèche te sturen. IK ben zijn moeder, IK hoor er te zijn als ie ziek is... Daar hield ik puntje bij paaltje hoor! Ik had net een promotie gehad tot office manager voor de Algemene Rekenkamer (College van Hogere Staat voor de overhead hier), dus had een top job met veel groeimogelijkheden. Maar zodra mijn man zei dat ik, als ik wilde, mijn baan op mocht geven om thuis bij onze zoon te blijven, dacht ik daar nog niet over na en ben meteen naar mijn hogere gestapt... En geen moment spijt van ook! Het is inderdaad raar om die vooroordelen te horen en ervaren van mensen die denken dat je "maar een thuisblijfmoeder bent" en dus geen inhoud hebt dan alleen je kinderen. Nee, het is een keuze die je maakt, waar je prioriteiten zijn! UIteraard is het niet altijd financieel mogelijk, en ik heb ook veel respect voor de dames die elke dag werken tegen hun zin, terwijl ze toch liever bij de kinderen zijn, ik weet namelijk hoe moeilijk dat is...Ben aan beide kanten van het hek geweest haha! Nee ik klaag ook niet, er is genoeg (soms te veel!) te doen thuis, en ik ben er voor mijn kind(eren). Ons nummertje 2 is onderweg, heerlijk als ik bedenk dat ik dalijk gewoon van de babytijd mag genieten dit keer, ipv de stress van het achterlaten bij vreemden :)

10 jaar geleden

Hier ook een gelukkige thuisblijfmoeder. Ook een bewuste keuze, geen muren die op me afvliegen, genoeg te doen! Ook hier veel verschillende reacties, maar iedereen zit weer anders in elkaar. Ik heb er ook geen dag spijt van gehad, al is het af en toe financieel puzzelen, ik vind het het waard!

10 jaar geleden

Fijn dat je er zo happy instaat! Ik ben zelf ook thuisblijfmoeder, in eerste instantie uit keuze, want wij wilden graag dat ik thuis bleef en als werk was ik gastouder in mijn eigen huis. Ideaal voor wie wel thuis wil blijven, maar het financieel eigenlijk net niet redt. Later viel er steeds meer werk weg en ben ik in de avonduren gaan werken bij de post. Kon ik alsnog overdag thuis zijn. Helaas is dat ook gestopt, financieel redden we het nog net, maar een baan vinden lukt niet, dus heb ik besloten gelukkig te zijn met wat we wel hebben en dat ik de luxe heb onze kinderen zelf te kunnen opvangen na school.